El PSOE es centra en la joventut: universitat i FP superior gratuïtes i 183.000 habitatges públics per lloguer

Els i les socialistes es comprometen a crear 250.000 noves places de Formació Professional i a la gratuïtat de l’educació superior per als alumnes que aprovin a la primera

Els candidats menorquins al Congrés dels Diputats i al Senat, Pepe Mercadal i Miquel Mariano, han explicat davant l’Institut Josep Miquel Guàrdia d’Alaior que les polítiques relacionades en matèria de joventut són una de les prioritats en el programa electoral dels i les socialistes.

En paraules de Pepe Mercadal, “l’Estat ha de brindar totes les oportunitats a la joventut perquè puguin superar, en paràmetres d’igualtat i de qualitat, els obstacles que es troben a l’hora d’emancipar-se.” En aquest sentit, el PSOE es compromet a crear 250.000 noves places de Formació Professional a Espanya. 

Miquel Mariano, per part seva, ha manifestat que “la Formació Professional és una opció educativa que s’ha de continuar reforçant. És a dir, noltros defensam que fer una FP que et formi i t’ajudi a trobar una feina estable i digne ha de ser gran oportunitat que hem d’impulsar en coordinació amb totes les institucions”.

El candidat per Menorca al Senat ha volgut recordar que, a les Illes Balears, el Govern liderat per Francina Armengol ha reforçat l’FP els darrers vuit anys amb resultats evidents. “Durant la darrera legislatura s’han creat 109 cicles nous, convertint-nos en la Comunitat Autònoma on més creix l’oferta de Formació Professional. Un fet que ha contribuït a la reducció en un 35% de la taxa d’abandonament escolar des del 2015 i al fet que l’atur juvenil hagi disminuit d’un 20% a un 5% en vuit anys”.

A més de reforçar l’oferta d’FP, el PSOE també s’ha compromès a aconseguir la gratuïtat dels estudis universitaris i l’FP superior als i les alumnes que aprovin a la primera. “Es tracta d’un compromís valent i necessari. Educació pública gratuïta i de qualitat, també la superior, perquè formar-te no depengui de la teva butxaca. En açò consisteix la igualtat d’oportunitats que tant defensam els i les socialistes i que duim en el nostre ADN”.

Els dos candidats han reconegut que, a part dels problemes que tenen els joves per trobar un lloc de feina amb uns salaris dignes, també ho és l’accés a un habitatge assequible. “Els preus del lloguer i de la compra d’habitatges a Menorca no estan equilibrats amb els sous que tenen els i les nostres joves.” 

Mercadal ha volgut recordar que a Balears s’han construit 1.300 habitatges per a lloguer social, “gairebé la mateixa xifra que en els 33 anys anteriors”. Després d’haver aprovat la Llei d’Habitatge, el Govern d’Espanya “ha de donar una altra empenta, i per açò ens comprometem a construir 183.000 nous habitatges públics per a lloguer i que la meitat es destini als nostres joves”. 

Amb tot, els candidats s’han compromès a continuar ampliant la Formació Professional i a facilitar l’accés a un habitatge digne per als joves. “Aquestes mesures són només una mostra del nostre compromís amb la joventut i amb el futur del nostre país. Continuarem fent feina per construir una societat més justa, igualitària i pròspera per a tots i totes”, han conclòs. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed