El PSOE lamenta la demora del Consell en construir la planta de biogàs a Milà i avisa del perjudici que açò suposa per a Ciutadella

El grup municipal del PSOE a Ciutadella insta al Consell de Menorca a fer els tràmits necessaris per agilitzar la construcció de la planta de biogàs de Milà, per tal que sigui una realitat dins 2024. Aquesta planta de biogàs, un cop en funcionament, ha de permetre, d’una banda, transformar residu orgànic en energia i paral•lelament abaratir substancialment els costos associats a l’eliminació dels subproductes animals (sandach).

És per aquest fet que el retard en fer-la una realitat suposa un greu perjudici per l’Ajuntament de Ciutadella, ja que es mantenen els costos elevats que s’han d’assumir pel tractament i l’eliminació dels subproductes animals de l’escorxador municipal. En aquest sentit, el grup del PSOE també demana al Consell de Menorca que mantingui en els pressupostos 2024 la partida existent per cobrir els costos derivats dels tractaments de sandach.

La regidora Sandra Moll, que va gestionar l’escorxador els darrers 6 anys, es mostra preocupada pel fet que s’hagin anunciat unes ajudes de 850.000 euros que no consta que estiguin reflectides al projecte de pressupostos del Consell que el Partit Popular haurà de negociar per aprovar amb la resta de grups polítics.” L’única cosa certa ara com ara és que hi ha uns pressupostos de 2023 de l’ anterior govern, prorrogats al Consell, i que en aquests SI figura la partida pels costos de sandach. Per tant, ens volem assegurar que el Consell de Menorca continuarà amb el Partit Popular pagant aquestes quantitats a l’Ajuntament”, afirma la regidora Sandra Moll.


Source: Municipis Ciutadella

Comments are closed