El PSOE Menorca celebra que el Congrés hagi aprovat la modificació del Reglament perquè els diputats puguin expressar-se en les llengües cooficials

Pepe Mercadal ha celebrat el “canvi històric” que contribueix al fet que “el Congrés representi un poc millor el país plural que és Espanya”

El PSOE Menorca celebra l’aprovació per part del Congrés de la modificació del Reglament que permetrà als diputats expressar-se en les llengües cooficials, com el català, el basc i el gallec. Aquesta aprovació marca una fita en la defensa i promoció de la diversitat lingüística en el Congrés dels Diputats i representa un avanç significatiu en la protecció dels drets lingüístics de totes les comunitats autònomes d’Espanya.

En aquest sentit, el diputat Pepe Mercadal ha recalcat que “per a Balears és un orgull que hagi estat Francina Armengol, com a presidenta del Congrés, qui hagi liderat aquesta reforma” i ha afegit que “l’idioma que xerram a ca nostra i al carrer, un idioma que xerram uns 10 milions de persones a Espanya, per fi es podrà utilizar a la seu de la sobirania popular”. 

El socialista també ha expressat que “es tracta d’un canvi històric que contribueix a igualar totes les llengües cooficials i al fet que al Congrés representi un poc millor el que és Espanya: un país plural que només es pot entendre des de la seva diversitat”, i ha criticat que “el PP i Vox hagin votat en contra”.

“Aquesta passa endavant reflecteix el compromís dels i les socialistes amb la diversitat cultural i lingüística del nostre país, reconeixent la importància de garantir que totes les llengües cooficials tinguin el seu lloc i veu en el Congrés, la qual cosa pensam que enriquirà el debat parlamentari i enfortirà la representació de les diferents comunitats autònomes a la cambra”, ha conclòs. 

Amb tot, aquesta mesura contribuirà a la cohesió i unitat d’Espanya en reconèixer i respectar la diversitat lingüística que caracteritza al nostre país. A més, fomentarà un major enteniment i cooperació entre els diferents territoris, promovent així un diàleg constructiu en l’àmbit polític.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed