El PSOE Menorca exigeix al president del Consell de Menorca que accepti la proposta del Govern d’Espanya de fixar un preu màxim entre Menorca i Barcelona

Susana Mora demana al PP del Consell que deixi de banda la política de braços caiguts en matèria de connectivitat i prengui les decisions necessàries per tal de millorar les connexions entre Menorca i Barcelona

La portaveu del Grup Socialista al Consell Insular de Menorca, Susana Mora, aquest matí en roda de premsa ha exigit al president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, que accepti la proposta que fa el Ministeri de fixar un preu màxim en els vols entre Menorca i Barcelona, una prova pilot també es vol posar en marxa entre la ruta Lanzarote-Madrid. Aquesta proposta eliminarà el tram més car de bitllets, el qual coincideix majoritàriament amb la compra de bitllets durant Nadal i Setmana Santa. 

La socialista ha defensat aquesta proposta posant en context la situació. “Aconseguir una bona connectivitat durant tot l’any amb Menorca ha estat sempre un repte i una prioritat per a les administracions”, però, tal com ha reconegut la socialista, “fórmules màgiques en aquest sentit no existeixen”. No obstant açò, “l’administració ha d’intervenir per tal de garantir als menorquins i menorquines unes condicions d’equitat quant a mobilitat i transport”. 

La proposta que fa el Ministeri, la qual el Partit Socialista li dona suport, està relacionada amb limitar amb un preu màxim la ruta entre Menorca i Barcelona. “No es tracta, en aquest sentit, amb subvencionar línies, freqüències o places; es tracta de tenir un preu màxim per tal que els menorquins i menorquines que vulguin tornar a Menorca per Nadal o Setmana Santa puguin fer-ho amb un preu assequible. És injust que els preus més cars de l’any precisament coincideixin amb aquestes dates tan assenyalades”.

Per tant, es tracta de fer feina entorn una prova pilot que fixi un preu màxim en la ruta entre Menorca i Barcelona i que no afecti els preus més barats que es venen durant la resta de l’any. “La proposta és que aquesta prova pilot s’iniciï enguany i duri 18 mesos, amb la possibilitat que, si no funciona, es pugui suspendre”. Així, “des del PSOE Menorca exigim que el president Vilafranca accepti la proposta, la qual compta amb les garanties necessàries, tant per ser iniciada com per ser suspesa si finalment es constata que no acaba de funcionar”. 

A més, Mora ha criticat la política de braços caiguts del PP al Consell de Menorca en matèria de connectivitat. “No podem tolerar que, per la seva manca de gestió i lideratge, el PP deixi perdre connexions durant l’hivern, les quals havíem aconseguit amb esforç, diàleg i feina durant la passada legislatura. És per aquest motiu que necessitam, d’una vegada per totes, que el president sigui seriós, responsable i prengui les decisions necessàries per tal de millorar, en aquest cas, la connectivitat amb Menorca i Barcelona”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed