El PSOE Menorca inaugura l’exposició “100 anys de socialisme a Menorca a través de la premsa” a la Biblioteca de Maó

El PSOE Menorca ha inaugurat l’exposició que commemora el naixament del socialisme organitzat a la nostra Illa, amb la participació del Secretari General del PSOE Maó, Héctor Pons, de la Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora, i del director Emèrit de la Fundació Pablo Iglesias, Aurelio Martín Nájera. Es tracta d’una exposició que romandrà oberta durant tot el mes de maig a la Biblioteca Pública de Maó. 

La mostra consta de tres seccions: de 1919 a la II República, de la II República a la Guerra Civil i de l’Exili a la transició democràtica, exposades a partir del recull de diferents suports i materials:

  • A través de la premsa històrica menorquina, com és el diari republicà “La voz de Menorca”. 
  • La documentació oficial de les diferents agrupacions, com són els seus Comitès i Actes de la fundació, els seus estatuts i comptes (la de Maó, Sant Lluís, l’Agrupació Socialista Femenina de Sant Lluís i l’Agrupació de Joventuts d’Es Castell), conservades per la Delegació del Govern. 
  • Les publicacions pròpies del partit, des del seu inici de la seva fundació: “Aires de Fuera, “Boletín de la FOM” (Federació Obrera de Menorca), “Justicia Social”, i “Adelante”.

Tota aquesta exposició anirà acompanyada, a més, de fotografies i records personals cedits pels descendents de les primeres generacions de socialistes. 

El Secretari General del PSOE Maó, Héctor Pons, ha aprofitat l’ocasió per recordar que “Maó va ser la primera agrupació socialista que es va constituir l’any 1919, gràcies a un grup de persones que ja en aquell temps va empényer i lluitar pels valors socialistes que ens ens segueixen definint i unint”. “Aquesta exposició”, ha seguit explicant, “és una mostra clara de l’evolució del socialisme a la nostra Illa i un exemple de dedicació”. 

Per a la seva part, Susana Mora s’ha afegit a les paraules de Pons i ha explicat que “és un immens orgull poder celebrar aquesta efemèride, perquè el que tenim a Menorca avui  dia és gràcies a l’empenta, esforç i compromís de tants i tants socialistes que s’han deixat la pell al llarg d’aquests cent anys per avançar cap a una societat més justa, solidària i equitativa i gaudir dels drets i llibertats conquistats fins l’actualitat”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed