El PSOE Menorca rebutja la proposta de Vox de crear “l’oficina d’imposició lingüística”

El partit critica aquesta proposta i demana el Partit Popular de Menorca que s’hi posicioni en contra i la rebutgi públicament

El PSOE Menorca ha mostrat la seva preocupació i desacord amb la recent proposició de llei presentada per Vox al Parlament de les Illes Balears, amb l’objectiu d’impulsar la creació d’una oficina “d’imposició lingüística”. El partit considera que aquesta iniciativa pactada per Vox divideix la societat i demana el PP de Menorca que s’hi posicioni en contra i la rebutgi públicament. 

És important recordar que a Menorca el català i el castellà mai estat font de conflicte i el marc legal ja garanteix els drets lingüístics de tots els ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, el PSOE Menorca critica que el document va en contra del que estableix l’Estatut d’Autonomia de les Balears i de la Llei de Normalització Lingüística, aprovada el 1986 amb un ampli consens social.

Per altra banda, i de cara als plenaris del mes d’octubre, els grups socialistes als ajuntaments presentaran una moció per demanar que els equips de govern rebutgin, entre d’altres punts, l’apartheid lingüstic de Vox, així com qualsevol canvi normatiu que vagi en contra dels consensos històrics assolits per tota la nostra societat. 

Amb tot, el PSOE Menorca reitera el seu compromís amb la diversitat cultural i lingüística de les Illes Balears i amb la defensa del respecte als drets individuals de totes les persones. Per tant, instam a totes les forces polítiques a fer feina amb col·laboració per abordar els reptes que ha d’afrontar el nostre territori, en lloc de crear oficines innecessàries que divideixen i creen obren debats que ja estan superats. 

Source: Federació de Menorca


Source: Es Mercadal i Fornells

Comments are closed