Es reuneix per primera vegada la nova Comissió Executiva Insular, sorgida del passat 14è Congrés

La secretària general, Susana Mora, defensa la gestió de les administracions governades pel PSOE i la resposta socialista a la crisi.

Divendres passat, es va reunir, per primera vegada, la Comissió Executiva del PSOE Menorca, sorgida del 14è Congrés Insular celebrat a Sant Lluís, els dies 22 i 23 de gener, i amb aquesta, es va donar el tret de sortida al nou mandat orgànic, que es perllongarà fins l’any 2025.

En el discurs inicial, la secretària general, Susana Mora, va fer referència a les “bones dades econòmiques”, destacant que “la nostra comunitat autònoma és la que més riquesa i més oportunitats està creant, amb el major creixement del PIB d’Espanya i  més afiliació a la Seguretat Social i menys atur, que abans de la pandèmia”. “Tot i que encara hi ha gent que ho està passant malament, i seguirem treballant perquè ningú no quedi enrere, la sortida de la crisi ja és una realitat”. I en aquest sentit, va defensar el model del PSOE, gràcies al qual “la recuperació és, també, justa”.

Mora va exposar alguns exemples de les mesures que el Govern central ha posat en marxa per protegir els col·lectius que han patit més les conseqüències de la pandèmia, les persones, les famílies i les petites i mitjanes empreses: entre aquests, els 56 milions d’euros repartits a Menorca entre les empreses que van veure minvats els seus ingressos per l’aturada de l’activitat, els ERTO que han salvat milers de treballadors; les ajudes als fixos-discontinus o, molt recentment, l’aprovació de la nova reforma laboral, “que ha estat possible amb l’acord de tots els agents socials i que suposarà avantatges importants per a les persones treballadores”.

A nivell intern de partit, passat el Congrés Insular, va explicar que “ara és el torn que les agrupacions locals també facin renovació dels seus càrrecs”. La d’Alaior és la primera que ha convocat l’assemblea, per debatre el passat i futur de la gestió i per triar la nova composició de la seva Executiva Municipal. I a partir d’aquesta, les altres hauran de fer el mateix, d’aquí a finals del mes d’abril.

La secretària general, es va mostrar “moderadament optimista” per la situació actual, tant a nivell orgànic com social. La prova de foc de la recuperació econòmica serà l’evolució fins al final de la temporada turística, per a la qual “les previsions, a dia d’avui, són bones”. S’haurà de seguir amb actuacions pendents, com són la solució a la carretera general, l’aprovació definitiva del PTI, l’arribada dels fons europeus o la implementació de la futura Llei Turística, “iniciatives que asseguren mantenir el creixement, apostant per l’equilibri i la sostenibilitat, que han fet única i atractiva la nostra illa”.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed