Francina Armengol: “El Partit Socialista és un partit sòlid, estable i consolidat que, en aquest moment més que mai, és absolutament necessari”

La secretària general del PSIB-PSOE ha reivindicat la manera de gestionar la crisi de la COVID-19 per part de l’esquerra, enfront del model de “l’austericidi, acomiadaments i destrossa dels serveis públics” de la dreta

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha acompanyat els socialistes de Menorca en l’acte central del seu centenari, en el qual ha posat en valor “el partit sòlid, estable i consolidat que som; un partit absolutament necessari, més que mai en aquest moment”.

Armengol ha reivindicat la manera de fer dels governs socialistes, tant de les Illes Balears com dels consells insulars, els ajuntaments o l’Estat, per superar la crisi provocada per la COVID-19 “des del suport als serveis públics i la defensa dels drets dels ciutadans”.

Històricament, ha explicat la secretària general dels Socialistes de les Illes Balears, “la fortalesa del nostre partit ha estat donar veu a tots aquells que no la poden tenir”, realçant en aquest punt la manera d’afrontar aquesta greu crisi provocada per la COVID-19 i incidint en com de diferent hauria estat la sortida si l’hagués gestionada la dreta, “des de l’austericidi i acomiadant tanta de gent, com metges, infermers o professors”.

En aquest sentit, Armengol ha volgut remarcar el fet que els governs socialistes hagin posat la salut per davant de tot, alhora que s’han acompanyat treballadors, empreses i autònoms “amb recursos públics com mai no s’havia fet abans”, com per exemple amb els 7.500 milions d’euros en ERTO i altres prestacions o els 855 milions d’euros en ajudes directes per a empreses i autònoms.

Així, ha posat en valor “que s’hagi passat dels ERO als ERTO i de destrossar els serveis públics a contractar més de 2.000 professionals per fer front a la pandèmia i ajudar la gent a sobreviure-la”.

Un partit transformador, capaç de canviar la societat a millor

La socialista, així mateix, ha fet valdre la capacitat del Partit Socialista “de transformar i canviar la història”. En aquest punt, Armengol ha fet referència al paper cabdal dels governs socialistes per fer avançar el país en qüestions tan fonamentals com “el dret a la sanitat, les pensions, l’educació, la dependència, la igualtat, la lluita contra la violència de gènere, el divorci o l’avortament”.

Tots ells “drets socials empesos pel Partit Socialista”, ha emfasitzat. Però, no obstant això, Armengol ha volgut deixar clar que “encara vivim en una situació amb desigualtat”, però que “gràcies a la defensa dels drets que feim els socialistes seguim avançant per equilibrar”.

Pel que fa a les Illes Balears, la també presidenta del Govern des de 2105, ha exposat que “aquests sis anys hem canviat coses importants, transformant la realitat a millor”, ressaltant lleis tan cabdals com les de canvi climàtic o residus, però també “el pes i la força que hem donat als serveis públics, especialment a la sanitat”. “Fa sis anys que governam a les Illes Balears i clar que les coses canvien a millor, perquè quan els socialistes governam ho feim pensant en tothom”, ha destacat.

Reconeixement especial a la militància

Durant l’acte s’ha estrenat el documental “100 anys de socialisme a Menorca” i s’ha reconegut la tasca i la trajectòria de militants socialistes il·lustres de l’illa de Menorca, com Tirso Pons, Guillermo Triay, Josep Mercadal o Oceanía Marquès, i dels primers militants que es varen afiliar el 1977, tot acabada la dictadura.

En aquest context, Armengol ha volgut aprofitar per donar les gràcies “a la gran família socialista”, que és la que conforma “un partit referent de tantes coses, com la lluita per la democràcia i la llibertat, des de l’entrega i la solidaritat”, però també “per la defensa dels drets de la ciutadania, dels treballadors i per la justícia social”, recordant que el partit és només un instrument a l’abast de tota la militància “per transformar el nostre futur”.

Per la seva banda, Susana Mora, secretària general del PSOE Menorca, ha expressat que “100 anys després, mantenim unes conviccions que tants socialistes varen començar a construir i que han preservat els nostres ideals, superant adversitats i deixant un llegat al qual hem de donar continuïtat”.

Héctor Pons, secretari general del PSOE Maó, ha expressat que “ser socialista representa el compromís de fer tot el que puguem perquè tothom visqui el millor possible, d’una forma just i digna, respectant sempre les opinions de tothom”.

Source: Federació de Menorca – Portada FSM


Source: Federació de Menorca

Comments are closed