Pilar Carbonero denuncia la pèrdua d’11 milions d’euros de Fons Europeus per a instal·lacions d’autoconsum a les Illes Balears

La socialista va criticar que el Govern de Prohens fa passes enrere en matèria de transició ecològica i va denunciar el retrocés en implementació d’energies renovables

En el plenari del Parlament de les Illes Balears que es va celebrar ahir, dimarts, la diputada Pilar Carbonero va criticar les passes cap enrere que fa el Govern quant a transició ecològica, i va posar tres exemples que així ho demostren. “No ens pot dir que està d’acord amb el suport europeu per a la transició ecològica i perdre, alhora, recursos econòmics pel projecte de repotenciació de Milà; defensar que està a favor de la descarbonització de la mobilitat i no lluitar per tenir la gratuïtat del transport públic a Menorca o fer pagar per a la recàrrega dels vehicles, entre d’altres”. 

A més, la socialista es va mostrar sorpresa que “el Govern encara no hagi sol·licitat les ajudes per a l’autoconsum al Ministeri”, un fet que Carbonero va qualificar de “molt greu” i va acusar el conseller de “deixar perdre recursos fonamentals per a l’avanç cap a unes illes més sostenibles”. 

A més, va afegir que “han passat de l’impost al sòl al boicoteig a milers de famílies que poden instal·lar infraestructures d’autoconsum a les seves cases”. En definitiva, “es tracta d’una pèrdua molt grossa de credibilitat cap el govern autonòmic i cap el seu compromís amb aquesta terra”, va concloure. 

Amb tot, la socialista es va reiterar amb el fet que “el govern no està compromès amb la transició ecològica de les Illes Balears i amb la problemàtica del canvi climàtic, un govern que deixa perdre inversions fonamentals per frenar aquest retrocés i que, malgrat viure de la bona herència rebuda per part del govern socialista, no és capaç de fer cap nova aportació ni cap nova mesura al respecte”.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed