Susana Mora: “A Menorca hem de decidir els menorquins. Ara toca l’aigua”

Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Menorca té cada vegada més capacitat de decidir. Si hem avançat tant ha estat gràcies als períodes on han coincidit governs socialistes a les Illes Balears i al Consell. Però volem seguir avançant, hem de fer efectiu tot allò que l’Estatut preveu com a possible. I volem començar per la transferència de la gestió de l’aigua, que és un dels principals problemes ambientals que tenim i que volem afrontar amb decisió, sense més demora. 

Des del govern del Consell, els socialistes hem anat definint cada vegada més el model social i econòmic de Menorca, però volem seguir progressant en el desenvolupament efectiu de totes les possibilitats que contempla l’Estatut.

En aquesta línia, la presidenta del Consell i candidata a la reelecció pel PSOE, Susana Mora, ha defensat que “a Menorca volem decidir els menorquins. El Consell ha de poder exercir totes les competències que l’Estatut contempla que es puguin gestionar des de Menorca. I ho volem fer des del diàleg, amb lleialtat però amb fermesa. Perquè sempre que s’ha avançat ha estat gràcies a la capacitat d’acord dels socialistes. No es tracta de fer renou i generar discòrdia, sinó de millorar les condicions de la nostra insularitat i, per tant, afavorir el benestar de les menorquines i els menorquins”.

Susana Mora també ha defensat la necessitat d’impulsar de manera prioritària la revisió dels costos econòmics que han de fer possible una gestió millor de les competències en matèria d’agricultura, de joventut i, de manera especial, les de carreteres i la de transport públic.

Sense que açò signifiqui renunciar al traspàs ordenat i progressiu, o la delegació, d’aquelles competències on l’Estatut permet que s’atribueixin al Consell les seves funcions executives. En aquest sentit, la nostra gran prioritat són els recursos hídrics.

Sobre aquest traspàs, Susana Mora ha manifestat que “ja durant aquest mandat hem reivindicat la necessitat de gestionar l’aigua des de Menorca i hem fet passes endavant, però encara ens queda fer camí fins arribar a bon port. En la gestió de l’aigua és imprescindible una visió insular ben coordinació amb les necessitats dels ajuntaments. És imprescindible aplicar criteris d’eficiència i aprofitament dels recursos que responguin a les nostres necessitats presents i de futur”.

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia des Mercadal i Fornells, Jesús Gomila, ha manifestat que “de la mateixa manera que volem un Consell amb més capacitat de decisió, promourem que els ajuntaments tenguin més capacitat política, administrativa i financera on la proximitat afegeixi més eficiència” i ha destacat que “defensarem que la regla de despesa que permet actualment emprar els romanents dels ajuntaments segueixi sent efectiva”.

La candidata socialista ha afirmat que també han de seguir insistint amb fermesa davant el govern d’Espanya, perquè “la connectivitat, tot i les millores aconseguides, continua sense estar del tot resolta. Necessitam que millorin la capacitat, les freqüències, les hores i el preu de les declaracions d’obligacions de servei públic, tant entre illes com amb Madrid, especialment a l’hivern, així com amb Barcelona i la resta de capitals europees”.

Per concloure, Susana Mora ha volgut afegir que “també és primordial que la Unió Europea reconegui l’especificitat de la nostra condició insular, per entre d’altres, impulsar la supressió per part de la Unió Europea de la regla de minimis, que posa un sostre a les ajudes al transport de mercaderies, en benefici de la competitivitat de les empreses. I que també afavoreixi d’una manera efectiva les necessitats específiques de la gent del camp”.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed