Susana Mora: “El transport públic ha de ser la gran eina que ens ha de permetre millorar la mobilitat de tothom, així com la convivència i la cohesió social”

Tothom s’ha de poder moure amb seguretat, aprofitar totes les oportunitats amb equitat. I hem d’ordenar la mobilitat dels turistse, posant límits ranoables als cotxes

Els socialistes vam posar les bases de la xarxa de transport públic de Menorca, més que duplicant totes les línies, creant-ne de noves, implantant serveis com el bus express entre Ciutadella i Maó, el Bus de Nit i el Jaleo Bus, i posant en marxa tot el sistema de targetes de descompte pels usuaris freqüents, la gent gran i el jovent.

El govern del PP va desmantellar el sistema i encara no hem aconseguit recuperar del tot la xarxa que teníem. Però no n’hi ha prou amb posar-nos al dia. És imprescindible fer un gran esforç, recuperar el temps perdut i donar una resposta eficient a les necessitats de les ciutadanes i els ciutadans. I no només pel que fa a més rutes i freqüències. Necessitam que s’incorporin mecanismes d’informació en temps real a la xarxa de transport públic per poder donar en tot moment el millor servei i gestionar el trànsit i les necessitats dels usuaris sense demores.

En paraules de la presidenta del Consell Insular i candidata a la reelecció pel PSOE, Susana Mora “hem de fer un gran salt endavant en transport públic. Amb moltes més freqüències i uns horaris molt més amples, sobretot a l’hivern, i amb l’objectiu que tothom es pugui moure amb seguretat i pugui aprofitar totes les oportunitats de feina, educatives, d’oci, tot allò que necessiti amb equitat… I hem de posar ja en marxa la connexió directa entre Ciutadella i l’aeroport, açò és imprescindible”.

Hem d’armar també un sistema de transport públic que ens ajudi a ordenar la mobilitat dels turistes, procurant d’evitar la saturació dels espais més emblemàtics. Hem de fer possible que la seva experiència sigui satisfactòria sense fer malbé ni la convivència ni el medi ambient. Per aconseguir-ho disposam de l’ajut de les noves tecnologies que ens han de permetre una gran flexibilitat en la resposta.

Hem de posar en marxa de línies de transport públic per a l’accés als principals espais d’interès natural i paisatgístic, com poden ser els fars i platges més emblemàtiques respectant en tot moment la seva capacitat objectiva de càrrega. I si volem poder regular l’entrada de vehicles a Menorca i el nombre de cotxos de lloguer, necessitam que la xarxa de transport públic sigui exemplar. Només així aconseguirem protegir els espais més emblemàtics de la degradació, evitarem la saturació en els moments puntes d’estiu i podrem garantir el manteniment de la convivència.

La candidata a l’alcaldia de Ciutadella, Carol Cerdà, ha manifestat que “en coordinació amb el Consell Insular de Menorca incrementarem les rutes i freqüències en el bus interurbà de Ciutadella amb l’objectiu de descongestionar el centre del poble”.

Les socialistes han coincidit que “volem reduir de manera significativa les emissions de gasos contaminants, hem de fer que la xarxa de transport públic sigui cada vegada més eficient energèticament, amb motoritzacions elèctriques sempre que es pugui. I hem de continuar avançant en la implantació dels cotxos de lloguer elèctrics i també pel que fa als vehicles privats. Per aconseguir-ho, necessitam un enorme esforç en la xarxa de punts de recàrrega, tant en les zones urbanes com en les turístiques”.

En el mateix sentit, i tal com ha explicat Susana Mora, “també hem de disposar d’aparcaments dissuasius, tant de cotxes com bicicletes, que s’integrin en el nou sistema de transport públic i facilitin l’ús del mateix. Ho farem d’acord amb els ajuntaments.”

Per acabar, Mora ha destacat la importància d’impulsar també altres modalitats de mobilitat sostenible, com l’ús de la bicicleta amb una bona xarxa de carrils-bici i vies i camins destinats a les bicicletes que uneixi tots els nuclis urbans i aquests amb les principals zones turístiques de costa.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed