Imprimeix
PDF

Martí March: “Ens agradaria tirar endavant una llei d’Educació pròpia de les Illes Balears el més consensuada possible”

201905015 ACTE SECTORIAL EDUCACIO WEBEl número 4 del PISB-PSOE al Parlament autonòmic per Mallorca i conseller d’Educació ha participat en un acte sectorial amb prop de 50 representants de la comunitat educativa

El candidat socialista al Parlament de les Illes Balears per Mallorca i actual conseller d’Educació, Martí March, ha participat en un acte sectorial amb prop de 50 representants de la comunitat educativa en el qual ha fet balanç de la legislatura i ha exposat els principals reptes que li agradaria afrontar a partir del 26 de maig, el més destacat dels quals és “tirar endavant una llei d’Educació pròpia de les Illes Balears".

Una llei, ha ressaltat March, “el més consensuada possible, pactada amb la pluralitat de la comunitat educativa i els grups parlamentaris”, posant èmfasi en un dels elements clau que han marcat aquesta legislatura en termes educatius: “el diàleg amb totes les parts”, ha insistit el candidat socialista.

En aquest punt, March s’hi ha volgut detenir per recordar com, “des del primer minut”, l’objectiu de la conselleria que encapçala va ser “crear un clima de convivència per poder tornar a la comunitat educativa la tranquil·litat necessària per fer la feina pedagògica”.

Un altre dels reptes als quals ha fet al·lusió March ha estat al compromís dels socialistes per convertir l’etapa 0-3 anys en una etapa educativa, fent possible que sigui gratuïta i universal. Un compromís que requerirà un “acord amb el Govern d’Espanya, els consells insulars i els ajuntaments”.

També la Formació Professional continuarà tenint un pes destacat en el full de ruta socialista per a la pròxima legislatura, com ja s’ha fet palès aquests quatre anys amb el Pla de Formació Professional.

Un pla que ha permès que la Formació Professional fes “un bot” i que ha fet que els estudiants de cicles formatius s’hagin incrementat en 1.500 en només quatre anys. Ara, el repte és incrementar el nombre de centres integrats, “una passa necessària perquè la Formació Professional tengui identitat pròpia”, ha dit March.

Respecte de les fites destacades d’aquesta legislatura que està a punt de cloure, March n’ha volgut ressaltar un grapat, començant per “l’acció simbòlica” d’obrir les portes del Consolar de Mar a la comunitat educativa just en els inicis de la legislatura i “després de tants d’anys d’abandó del sistema educatiu”.

Així mateix, March ha posat en valor el Pla d’Infraestructures que ha permès invertir 67 milions d’euros en la millora dels centres de les Illes Balears, tot un “procés progressiu” l’objectiu del qual ha estat “posar els centres a disposició, perquè tenir centres dignes és la primera passa perquè l’educació també pugui ser digne en tots els sentits”, ha remarcat el conseller.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube