Imprimeix
PDF

El PSIB defensarà en el Senat la connexió de gas entre Mallorca i Menorca, la inclusió de les illes al MIBEL

Senador Antoni Manchado juny 2013Antoni Manchado demana el suport de la senadora menorquina Pons Vila per a aquestes esmenes a la "Ley para la garantia del suministro e incremento de la competencia en los sistemas eléctricos insulaes y extrapeninsulares". Les esmenes socialistes també defensen la inclusió en el mercat energètic de les illes les instal·lacions elèctriques d'energies alternatives fins a 150 MW.

El senador socialista Antoni Manchado defensarà en el plenari del Senat la setmana pròxima una sèrie d'esmenes al projecte de la "Ley para la garantía del suministro e incremento de la competencia en los sistemas eléctricos insulares y extrapeninsulares", que afecta principalment a Canàries però també a Balears.

Per una banda, els socialistes demanen que es contempli la possibilitat d'incloure dins el sistema retributiu d'energia de les illes aquelles instal·lacions de producció d'electricitat a partir d'energies alternatives, eòlica i solar, que puguin construir-se en el futur fins a un màxim de 150 MW. Aquesta mesura seria un important impuls per a la generació d'energia elèctrica alternativa a les Balears, ha explicat Manchado.

El gasoducte fins a Menorca i la inclusió al MIBEL

El senador defensarà també en el plenari que s'inclogui, en el Pla d'Infraestructures Energètiques per a 2014-2020 la connexió de gas entre Mallorca i Menorca i la inclusió d'aquestes dues illes en el Mercat Ibèric de l'Electricitat (MIBEL). D'aquesta forma, "s'asseguraria la potència suficient de suport per a la seguretat del sistema", ha explicat Manchado.

El PSIB-PSOE manté així, en el Senat, les esmenes que va presentar ja en el Congrés dels Diputats, i que podrien beneficiar i millorar la producció i subministrament elèctric a Mallorca i Menorca, principalment. "Els diputats del PP de Balears ja varen votar en contra d'aquestes propostes en el Congrés. Ara, en el Senat, el PP té una nova oportunitat per defensar els interessos de les Illes a Madrid", ha explicat el senador Manchado.

Manchado, ponent socialista de la llei en el Senat, ha plantejat ja aquestes qüestions als senadors del PP i, en concret, ha demanat el suport i la intervenció de la senadora menorquina Pons Vila, que també és ponent de la llei per part del Partit Popular.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube