Imprimeix
PDF

Xisco Antich demanarà al Govern d'Espanya que inclogui als pressuposts pel 2017 els 120 milions d'euros pendents de carreteres

Antich control Senat 20-12-16Els socialistes esperen que al Senat PP i Ciutadans es situin del costat de la defensa dels interessos de Balears i no dels interessos del seu partit, votant a favor d'aquesta proposta

El senador socialista per les Illes Balears, Xisco Antich, ha registrat una moció al Senat per demanar a l'Executiu estatal que inclogui 120 milions d'euros pendents del conveni de carreteres als Pressuposts Generals de l'Estat pel 2017.

El socialista ha recordat que aquesta quantitat va ser compromesa en un protocol signat entre el ministre Montoro i el Govern de les Illes Balears el desembre del 2015. En concret, l'acord permetia pagar 80 milions en tres anys, però si per raons pressupostàries no era possible, l'Estat pagaria 120 milions d'euros el 2017 i 120 més el 2018, per complir amb un total de deute pendent per conveni de carreteres de 240 milions d'euros.

En aquest sentit Antich ha recordat que, malgrat l'acord, ni el 2016 ni en el que duim d'enguany s'ha previst cap de les partides «tot i que entenem que el protocol segueix vigent», per la qual cosa «és important que el ministre Montoro compleixi amb els documents signats i pressuposti aquests 120 milions als PGE».

Una vegada s'hagin aprovat els pressuposts, el senador socialista demana que aquesta quantitat sigui transferida als comptes de la comunitat autònoma, ja que les Illes no poden esperar més davant l'infrafinançament històric que pateixen.

Aquesta és una reclamació que els socialistes ja han fet també al Parlament de les Illes Balears en el mateix sentit, amb una Proposició No de Llei aprovada el mes de febrer que va comptar amb l'abstenció del PP i de Ciutadans.

Per això, els socialistes esperen que al Senat els populars i Ciutadans es situin del costat de la defensa dels interessos de Balears i no dels interessos del seu partit, votant a favor d'aquesta proposta, a diferència d'altres ocasions com a l'hora de defensar el no a les prospeccions o la tramitació del Règim Especial per Balears al Congrés.

La moció serà debatuda a la Comissió d'Hisenda i Funció Pública del Senat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube