Imprimeix
PDF

El PSOE pregunta a la ministra Mato sobre la mort d'Alpha Pam i l'exclusió de la cobertura sanitària

logo rosaLa ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del Govern Central, Ana Mato, haurà de respondre en el Ple del Congrés dels Diputats a una pregunta formulada pel Grup Socialista relacionada amb la mort a Mallorca de l'immigrant senegalès Alpha Pam.

El diputat del PSOE, José Martínez Olmos, li demanarà a la responsable de sanitat del Govern Rajoy si pensa derogar l'exclusió de la cobertura sanitària que va introduir el Reial Decret Llei 16/2012 per evitar fets tant tràgics com el que va provocar la mort d'Alpha Pam. La pregunta del diputat socialista tendrà lloc durant la sessió de control al Govern del Ple del Congrés dels Diputats de demà dimecres 22 de maig.

L'exclusió del sistema sanitari públic dels immigrants sense papers va ser una de les mesures incloses en el RD Llei 16/2012 aprovat pel PP ara farà un any. La mort de l'immigrant senegalès a Mallorca per tuberculosi ja va ser protagonista en el Congrés dels Diputats el passat 8 de maig quan Alfredo Pérez Rubalcaba va retreure al president Rajoy les conseqüències que tenien els retalls del PP sobre la salut amb aquest tràgic cas.

Sansaloni obligat a respondre al PSIB-PSOE

Per altra banda, el conseller de Salut del Govern, Martí Sansaloni, compareix demà horabaixa davant la comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears per respondre a les preguntes del diputat socialista, Vicenç Thomàs, relacionades també amb aquest cas. Sansaloni haurà de donar explicacions sobre els fets que han provocat la mort del jove Alpha Pam i respondre a una bateria de 13 preguntes sobre l'exclusió sanitària que va implantar el RD Llei 16/2012.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube