Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que els PGE del 2013 són un càstig pels ciutadans de les Illes Balears

280912 Pablo Martín en RdPEl diputat socialista al Congrés dels Diputats, Pablo Martín, ha afirmat que el projecte de Pressuposts Generals de l’Estat per al 2013 “són un càstig per als ciutadans de les Illes Balears”. Martín, que ha comparegut per fer una primera valoració dels comptes de l’Estat per al proper any, ha exigit al president Bauzá que aixequi la veu contra aquests pressupost i “defensi els interessos de les Illes com fa en la defensa dels seus interessos privats amb la farmàcia i la vinoteca”. 

Des del PSIB-PSOE, Martín ha manifestat que els PGE del Govern PP ens ofegaran més en l’actual situació de crisi econòmica i crearan més atur ja que no contemplen mesures per fomentar el creixement. El diputat socialista ha recordat que la reducció en un 40% del pressupost de Turisme és una clara mostra d’aquest fet i ha ironitzat sobre com el PP ha passat de prometre una rebaixa del IVA al 4% a castigar al principal motor econòmic de les Illes.  

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, Pablo Martín ha criticat el nul interès del Govern Rajoy per a les Illes Balears i en aquest sentit ha dit que el Pla d’Infraestructures 2012-2024 no preveu cap inversió ferroviària per Mallorca. “Els propers 12 anys, zero euros en tren per a les Illes Balears” ha afirmat Martín, per qui això és l’exemple més clar de la manca d’interès del PP cap a les illes. 

El diputat socialista ha emplaçat al president Bauzá a que reclami més inversió i el compliment dels compromisos del Govern Rajoy amb les Illes en la propera Conferència de Presidents. Martín ha exigit a Bauzá que reclami els 1000 milions d’euros pendents i que treballi “per situar les Illes Balears en el mapa”, oblidades amb els Governs del PP. 

Finalment, el diputat al Congrés pel PSIB-PSOE ha acusat al PP d’haver creuat totes les línies vermelles amb aquests pressupost. “No hi ha més línies vermelles per creuar, el PP ja no té res més per tocar: primer va ser l’educació, després la sanitat i ara toca les pensions” ha dit Martín que ha criticat la utilització dels recursos del Fons de Reserva “posant en risc les pensions dels ciutadans”. 

Incompatibilitat Bauzá

Per altra part, i en relació a les afirmacions del portaveu del Govern Rafel Bosch sobre la incompatibilitat del president Bauzá, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha alertat de les intencions que sembla tenir l’Executiu del PP de voler canviar la llei per fer-la a la mida de Bauzá. Thomàs ha dit que el cas de incompatibilitat del president és igual al de l’ex consellera Salom on la sentència dictaminava la incompatibilitat entre la titularitat de la farmàcia i membre del Consell de Govern. El diputat i portaveu adjunt socialista ha criticat els més de cinc mesos sense que el Govern hagi donat resposta a un tema de tanta polèmica política que afecta a la màxima figura de la nostra comunitat i que l’omple d’ombra i dubtes. A més, Thomàs ha recordat que el cas de l’ex delegat del Govern a Extremadura assenyala la clara incompatibilitat entre els dos càrrecs i que per tant no hi ha cap altra possible interpretació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube