Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE “responsabilitza” a la gestió dels Governs del PP, l’augment de la pobresa infantil a Balears i a l’Estat

Pablo cngrs webEl PSOE presenta al Congrés una bateria d'esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat 2015 destinades a combatre la pobresa infantil. 

La situació de pobresa infantil, lluny de solucionar-se, es fa més greu a Balears i a l'Estat. Les xifres de diferents estudis coincideixen en aquesta conclusió, en centrar els menors d'edat com les víctimes silencioses de la crisi. Segons UNICEF, a l'Estat un 32,6% dels menors de 17 anys viuen en situació de risc de pobresa i exclusió. I la situació a Balears és inclús pitjor per que afecta gairebé a 4 de cada 10 infants. Segons OCDE, la pobresa infantil a Espanya ha crescut 8 punts en els darrers 4 anys, entre 2008 i 2012, i Càritas xifra en 3 milions els infants que a Espanya es troben en situació de risc de pobresa severa, amb una observació lacerant: que aquesta pobresa s'acarnissa amb els col•lectius més desafavorits.

A Balears els infants en una situació de risc econòmic són més de 68.000 a 2013, 57.000 dels quals ja estan convivint amb situacions reals de pobresa, amb privació d'elements essencials per al seu desenvolupament. "Són nins que poden quedar condemnats injustament quan encara no han tingut temps de poder ser jutjats com a adults; és una situació que provoca angoixa i que fa posar vermell de vergonya", ha dit el diputat Pablo Martín.

Les xifres estatals de llars amb infants que tenen a tots els seus integrants a l'atur ha augmentat un 200%. La inversió destinada als infants pel Govern central ha davallat en 800 € per càpita, amb el resultat de la pèrdua de deu anys en inversió social en favor de la infantesa, segons càlculs de la mateixa OCDE. "En aquests tres anys el PP ha augmentat l'IVA del material escolat, ha reduït un 50% les beques per llibres i menjadors, i ha impulsat una reforma laboral que ha suposat una gran devaluació salarial que ha deixat moltes famílies sense recursos per a despeses necessàries", ha dit Martín que ha insistit en què "el pitjor de tot és que el Pla d'inclusió social del PP ha dedicat 1,4 euros per cada nin en risc d'exclusió a l'any". Totalment insuficient.

Així les coses, les diferents polítiques socials i les retallades impulsades pel Partit Popular afavoreixen el creixement de la desigualtat entre rics i pobres a l'Estat. Així les 20 persones més riques d'Espanya varen incrementar la seva fortuna en 15.450 milions de dòlars en 2013, segons xifres d'Oxfam. En altres paraules, l'1% de les fortunes de l'Estat tenen la mateixa renda que el 70% de la resta de la població espanyola.

El PSOE proposa un Pla de lluita contra la pobresa infantil a Espanya

Pobresa infantil i desigualtat social són, doncs, dues de les xacres que el PSIB-PSOE pensa combatre, a partir del plantejament d'un seguit d'esmenes presentades al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat, i amb la proposta d'arribar a un acord de consens entre totes les forces polítiques per un Pacte per la infantesa. Les esmenes socialistes en aquest punt inclouen:

• destinar una partida de 1.000 milions d'euros per actuar contra la pobresa infantil a l'Estat a través d'un pla de lluita.

• habilitar un subsidi per aturats de més d'un any de durada, per que puguin obtenir una quantitat de 426 € mensuals mes 100 euros per cada fill a càrrec.

• augmentar la prestació per fill des dels 291 fins els 600 €

• elevar el mínim d'ingressos per a la prestació dels 11.500 fins els 14.000 euros

• destinar partides de 50 milions per a la recuperació del pla Educa i 60 milions més per a la integració educativa dels nins immigrants.

"Han de comprendre" ha dit Pablo Martín "que la pobresa no s'eradica amb caritat sinó amb justícia social" per afegir que "el PP ha gastat molts doblers en salvar un banc presidit per un dels seus amics, que donaven diners a altres amics seus, enlloc de donar diners per a salvar les famílies".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube