Imprimeix
PDF

Francesc Antich és el candidat del PSIB-PSOE per l'escó de senador autonòmic

010715 Costa JJPP webLa portaveu del GPS, Pilar Costa ha confirmat que el president socialista Francesc Antich serà el candidat a l'escó de senador autonòmic per designació del Parlament que la formació presentarà per a la seva elecció formal en el pròxim ple de la institució, que se celebrarà el pròxim dijous 9 de juliol.

D'altra banda, la portaveu socialista ha trobat "positiva" la decisió del Ministeri d'Hisenda d'ajornar la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera que s'havia de celebrar demà, per que no hi podien participar els responsables d'hisenda de les CCAA que com Balears han experimentat canvis de Govern després de les eleccions de 24 de maig.

Francesc Antich és el candidat proposat pel Grup Parlamentari Socialista per a ocupar un dels dos escons de senador autonòmic que designarà el Parlament en la seva sessió de dijous de la setmana que ve, segons ha quedat fixat en la Junta de Portaveus del Legislatiu Balear que s'ha celebrat aquest migdia. Antich optarà ara a una nova legislatura al Senat, després que ja va ser designat per aquesta feina en 2011. La d'Antich és, segons Costa, "una figura important que ha dut a terme un paper reivindicatiu rellevant al Senat", amb iniciatives destacades en temes de Memòria Històrica, o de la lluita en contra de la realització de prospeccions petrolieres a l'àrea de la Mediterrània occidental. L'elecció d'Antich es durà a terme en el que serà el pròxim plenari que serà el d'obertura de la novena legislatura, després dels que han servit per a constituir la cambra i del debat d'investidura de Francina Armengol com a presidenta del Govern.

El GPS celebra l'ajornament del Consell de Política Fiscal i Financera que s'havia de celebrar demà a Madrid.

Finalment el Ministeri s'ha fet ressò del clam de les CCAA que com Balears, havien expressat la seva reticència a què se celebrés una reunió del CPFF on s'havia de xerrar del límit de dèficit per a 2016, i en la que havien d'acudir els responsables d'hisenda en funcions dels respectius governs a les comunitats on s'han celebrat eleccions el passat 24 de maig. En el cas de Balears això suposava que el conseller en funcions, José Vicente Marí Bosó, havia d'ostentar la representació de Balears en funcions, un dia abans que efectués el traspàs de competències al nou Govern de Francina Armengol.

Aquest fet havia provocat la "crítica contundent" de la mateixa presidenta Armengol, en el decurs de les seves intervencions ahir durant el debat d'investidura al Parlament; crítiques que aquest migdia ha reiterat Pilar Costa, que havia demanat que "el conseller en funcions actuï en interès de les Illes Balears en aquest CPFF". Finalment, però, l'aplaçament de la reunió fins que no s'hagin nomenat els nous responsables de l'àrea d'hisenda dels diferents governs autònoms ha estat acollida de manera "positiva" per Costa que creu que "no és un conseller d'hisenda en el darrer dia del seu mandat qui ha de tenir la responsabilitat de prendre decisions de futur per a Balears en un CPFF".

Finalment Costa ha acatat el repartiment d'assessors parlamentaris que aquest matí ha votat la Mesa del Parlament, a proposta de la presidència, tot i que ha admès que "el GPS havia ofert que nosaltres i el PP renunciéssim a un dels nostres assessors per a dotar millor la representació que pertoquen als grups més petits de la cambra", el Mixt i el del PI-Proposta per les Illes. "Intentàvem arribar a un acord de consens entre tots els grups de la cambra" s'ha justificat Costa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube