Imprimeix
PDF

El Congrés vota aquesta setmana esmenes socialistes als PGE que permetrien arribar a Balears 250 M€

Pablo PGE

 Pablo Martín: "Demanam als diputats del Partit Popular que prioritzin els interessos de Balears i defensin davant el seu grup la necessitat de que ens arribi aquest doblers"

Palma, 21 de maig 2012.- Entre avui, demà i dimecres, es votaran en el Congrés dels Diputats les diferents esmenes presentades pel Grup Parlamentari Socialista als Pressuposts Generals de l'Estat. Entre elles, es troben les esmenes presentades pels socialistes de Balears per aconseguir que arribin a l'arxipèlag 250 milions d'euros de les inversions estatutàries que el Partit Popular ha eliminat.

"Demanam als diputats del Partit Popular de Balears que prioritzin els interessos de Balears i defensin davant el seu grup la necessitat de que ens arribi aquest doblers", ha declarat avui el diputat socialista Pablo Martín.

Martín ha recordat que, tot i que el PP va anular les inversions estatutàries de totes les comunitats autònomes en la presentació inicial dels PGE, el Consejo de Política Fiscal y Financiera de la setmana passada sí va preveure el pagament a Catalunya d'una part de les seves inversions. "Això vol dir que és possible recuperar-les, si hi ha voluntat política de fer-ho", ha opinat.

"Balears és una comunitat autònoma que, durant molt de temps va patir un sistema de finançament molt injust", ha recordat el diputat mallorquí. Martí ha assegurat que, només amb retalls, Balears ja torna a caure en la situació en la que estava, sense inversió ni capacitat per recuperar l'endarreriment històric que ara començàvem a remontar, ni per crear ocupació.

Les esmenes socialistes estan desglossades en diversos capítols com infraestructures turístiques (64,5 M€), millores relacionades amb el litoral (25 M€), amb el patrimoni paisatgístic i cultural (15 M€), amb la innovació i el Parc bit (30 M€), amb la xarxa ferroviària a Mallorca i les carreteres de Menorca, Eivissa i Formentera (50M€) i obres hidràuliques (25,4 M€). També hi ha obres d'ampliació i millora de la xarxa viària a Mallorca (23,5 M€), a Menorca (3,5M€), a Eivissa (4,6M€) i Formentera (1,5M€), a més de projectes concrets, com el Teatre i el Convent de Sant Bartomeu d'Inca (7 M€ en total).

Apart de les inversions estatutàries, els socialistes de Balears també demanen que s'elimini el paràgraf que limita el pressupost per finançar el descompte de resident en els vols i també per mantenir les subvencions al transport marítim de mercaderies. Es demana igualment que s'elimini l'exigència de presentar el certificat de resident i que no pugin les taxes aeroportuàries.

En matèria de turisme, les esmenes demanen 200.000 euros per a la difusió de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, un milió d'euros per al Parador de Turismo d'Eivissa i un increment de 120 milions d'euros per al FOMIT (sense territorialitzar). Finalment, s'han demanat 600.000 euros per als Jutjats d'Eivissa i una quantia igual per als de Manacor, així com que es mantengui el sistema actual de compensació via PGE per evitar que pugin les tarifes elèctriques a Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube