Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE diu que els PGE del 2014 empobriran encara més als ciutadans de les Illes

Pablo Martín28 de setembre de 2013.- El PSIB-PSOE creu que el PGE per al 2014 ens ofeguen encara més en la crisi econòmica, no serviran per a la recuperació i tenen com a víctima els ciutadans que s'empobriran més amb les polítiques del Govern Rajoy.

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pablo Martín Peré, ha valorat així el projecte de pressupost presentat ahir pel Govern Central i ha afirmat que "el gran perjudicat amb aquests PGE seran les persones que veuran empobrida la seva situació amb salaris més baixos, menys pensions i menys serveis públics". Per
Martín, els comptes del Govern Rajoy lluny de posar-nos en la línia de la recuperació econòmica ens ofeguen encara més en l'actual crisi "al no impulsar mesures per crear ocupació i al disminuir encara més les inversions en infraestructures".

El diputat socialista ha criticat durament la mesura de la congelació salarial dels funcionaris que afectarà a quasi uns 60.000 treballadors públics de les Illes. Pablo Martín ha recordat que a aquesta nova congelació per tercer any consecutiu s'afegeix l'eliminació de la paga extra de Nadal del 2012, que va suposar una pèrdua del 7% del seus sous. A més, ha destacat els efectes negatius que tendrà sobre els serveis públics la reposició només d'una de cada deu baixes, empitjorant encara més la sanitat o l'educació pública.

Des del PSIB-PSOE, Martín ha lamentat també els efectes que tendran sobre els pensionistes de les Illes Balears la devaluació de les pensions que preveuen els PGE per al 2014, al aplicar-se el nou sistema aprovat pel PP. El diputat socialista ha dit que "aquest retall en les pensions empobrirà a moltes persones, les més vulnerables, i que a Balears tendrà un efecte encarà més negatiu al ser una de les zones amb les pensions més baixes".

Martín ha afirmat que aquests comptes ens situen lluny de la recuperació, tal i com intenta vendre el PP. "Si no es crearà ocupació, si es continuarà baixant els salaris dels treballadors, si els funcionaris i els pensionistes s'empobriran més, i la sanitat i l'educació empitjoraran l'any vinent, on veu el PP els efectes positius de la seva política", s'ha demanat el diputat socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube