Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el pressupost de l'Estat destinat a Turisme ha baixat un 50% amb el PP

FAS coordinació

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, s'ha reunit avui amb els diputats i senadors socialistes per Balears per analitzar en profunditat i coordinar les esmenes que es presentaran durant la tramitació dels Pressuposts Generals de l'Estat 2014 a les Corts Generals. Francesc Antich, Antoni Manchado, Pablo Martín, Sofia Hernanz i Guillem García han participat en aquesta reunió, a la seu del PSIB. "Hem començat a preparar les esmenes que presentarem al PGE2014, que és un pressupost absolutament injust i nefast per a les Illes Balears perquè ens oblida absolutament i el que ens dóna ja és menys que una cooperació internacional", ha explicat Armengol.

La secretària general socialista ha assenyalat que les esmenes socialistes de Balears aniran en dos sentits. Per una banda, es presentaran esmenes relatives a la nostra comunitat autònoma, "per aconseguir situar-nos en la mitjana estatal d'inversions, respectant també l'Estatut d'Autonomia i per tant les inversions estatutàries que ens haurien d'arribar a Balears". Ha recordat Armengol que "des de que governa el PP, d'aquestes inversions estatutàries, arriben cero euros".

Per altra banda, els socialistes també presentaran esmenes per reforçar el pressupost de Turisme. "Ens preocupa molt que el pressupost en Turisme del Govern d'Espanya ha baixat un 50% des que governa Mariano Rajoy", ha denunciat la socialista.

Comparant el pressupost previst per al 2014 respecte del 2011, el pressupost per a Coordinació i Promoció del Turisme ha baixat en concret un 49,6%. "Per a nosaltres, que som una comunitat autònoma eminentment turística, això no s'entén de cap manera", ha apuntat. "No és possible que Madrid no inverteixi res en turisme a les Illes Balears", ha afegit.

Els socialistes apunten també a una manca absoluta d'execució dels pressuposts de turisme aprovats altres anys a nivell de tot l'estat. Armengol ha denunciat que "del Fons financer per a la Modernització d'Infraestructures Turístiques, que tenia pressupostats 228 milions d'euros, s'han executat cero euros, des que governa Rajoy".

"Reivindicarem a Madrid un major pressupost turístic perquè hi ha nul·la acció política del Partit Popular en torn al turisme, que és tan necessari a les Illes Balears", ha dit Armengol.

Finalment, la socialista ha lamentat que tot això ho hagin de fer els socialistes de l'oposició "perquè, desgraciadament, tenim un govern de les Illes Balears que pinta cero a Madrid", ha dit.

Armengol ha acusat Bauzá d'haver deixat Balears, una vegada més, "a l'estacada" a mercè del rebuig i el despreci del Govern central cap a les Illes i en una situació molt pitjor que la d'altres comunitats autònomes.

"Li demano i li exigeixo que facin la feina que no han fet durant l'estiu. I que si no la saben fer que al manco votin a favor de les esmenes que presenta el Partit Socialista", ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube