Imprimeix
PDF

Antich presenta al Senat una moció per paralitzar les prospeccions petrolieres a la Mediterrània

Antich SenatEl senador per les Illes Balears, Francesc Antich, ha presentat una moció per a ser debatuda en el proper ple de la Cambra Alta mitjançant la qual demana al Govern la paralització de les prospeccions petrolieres que es duen a terme a la Mediterrània.

Aquesta iniciativa parlamentària inclou, igualment, el rebuig als permisos d'investigació y les autoritzacions d'exploració d'hidrocarburs, concedides o en tramitació, a causa dels inqüestionables impactes en el medi marí i pel perill que suposen per a l'activitat turística i la pesquera.

En un altre punt, la moció que serà defensada per Antich insta al Govern d'Espanya a la modificació de la Llei d'Hidrocarburs amb l'objectiu de limitar els seus aspectes més desregulats amb especial atenció a les qüestions mediambientals i que prohibeixi les tasques de prospecció marina a les zones protegides, als territoris turístics i als recursos pesquers de la Mediterrània.

A l'exposició de motius de la moció, el senador destaca que tant el Govern com el Parlament de les Illes Balears – per unanimitat de tots els grups polítics - han manifestat la necessitat d'aturar les prospeccions. Aquest criteri és àmpliament compartit pel conjunt de la ciutadania balear i dels col·lectius de la societat civil.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube