Imprimeix
PDF

Augmenten els aturats sense ajuda, en caure 25 punts la taxa de cobertura des de 2011 a Balears

pablo martin reforma fiscalEl diputat socialista Pablo Martín ha denunciat que augmenten els aturats sense ajuda, en caure 25,5 punts la taxa de cobertura per desocupació, des de 2011 a Balears.

Concretament aquesta taxa ha davallat del 105% de cobertura en 2011 fins el 79,5% en dades de setembre de 2014, segons la informació oferta pel Govern de l'Estat en una resposta al Grup Parlamentari Socialista sobre dades de la taxa de cobertura de les prestacions per desocupació, desglossades per CCAA i províncies.

Per això el diputat Pablo Martín ha reclamat el Govern de Rajoy que ampliï la protecció pels desocupats, als que es troben en situació d'atur de llarga durada i als que tenen càrregues familiars, en la línia de la darrera iniciativa presentada pel PSOE i que va ser rebutjada pel PP, així com la rectificació de les seves polítiques d'ocupació per a milions de famílies que esperen una altra resposta del Govern. A més a més s'ha recordat que el PP va fer anques enrere en una proposta dels socialistes per a recuperar els subsidis eliminats pel PP, per aturats majors de 45 i de 52 anys, igual que va votar en contra de la proposta del portaveu socialista i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per a crear una prestació que donés cobertura a aturats de llarga durada amb càrregues familiars.

Martín s'ha referit a què la cobertura per acomiadament disminuirà novament el pròxim any. "En els Pressupostos Generals de l'Estat 2015 el Govern retalla uns 4.500 milions d'euros en aquesta partida. Això no vol dir que hi hagi menys atur. Per contra si que no tindran accés a cap tipus de cobertura".

Martín critica la insensibilitat del PP, que demostra només el seu interès en quadrar els comptes, sense importarli la situació que viuen els que pitjor ho passen, com aquells que pateixen per les retallades en les prestacions per desocupació i la pèrdua del lloc de feina, als quals ha abandonat. "Amb Rajoy hi ha més atur i menys cobertura", ha denunciat Martín. A més ha criticat a l'actual ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro que en 2009, amb el Govern Socialista, no se li va ocorre altra idea que manifestar que 'amb 420 euros al dia no viu una família a Espanya'. En canvi ara argumenta que això mateix és el pla de xoc del Govern de Rajoy contra la desocupació.

En qualsevol cas Martín ha posat de manifest que a Espanya, actualment, hi ha unes 750.000 famílies en les que no hi entra cap casta d'ingrés "a les que el Govern té obligació de trobar una solució".

La pèrdua de drets i condicions laborals dels treballadors és una de les principals preocupacions del PSIB. Francina Armengol pregunta aquest dimarts al president Bauzá si aquest fet també preocupa el PP

El PSIB-PSOE té en el centre de les seves reivindicacions la lluita frontal contra la precarització del mercat laboral, i per conseqüència, el retrocés de les condicions de la classe mitjana i treballadora, que ha provocat el sorgiment de la denominada pobresa laboral d'aquelles persones que tot i tenir contracte i nòmina mensual, no poden fer front a les despeses bàsiques de manteniment familiar. A aquest fet es referirà dimarts la portaveu socialista al Parlament Francina Armengol en la seva pregunta al president Bauzá, en la sessió de control al Govern en el ple del Parlament.

I també aquesta qüestió serà el centre de l'acte 'Per un treball digne: alternatives a la precarietat' que la Conferència Política 2015 dels socialistes organitza aquest dimarts a la Casa del Poble de la UGT, i que comptarà amb la participació de Francina Armengol, Luz Rodríguez i Iago Negueruela.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube