Imprimeix
PDF

Ramon Socías: "Baixarem l'IVA cultural al 10% de manera immediata"

Socías Es BaluardEl Partit Socialista baixarà l'IVA cultural del 21 al 10% de manera immediata si arriba al Govern d'Espanya. Així ho ha confirmat el candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Ramon Socías, durant una visita a l'exposició "El Tremolor de la Màscara" de Rafa Forteza, que s'ha inaugurat al museu d'Es Baluard.

A la visita, Socías ha traslladat el suport del PSIB-PSOE als creadors culturals perquè "tot el que fa referència al món de la cultura ha patit una agressió impositiva per part de Rajoy, amb la pujada de l'IVA al 21%, la qual cosa ha fet que la gent sacrifiqui el consum de béns culturals".

Per pal•liar aquesta situació, Socías ha apuntat que la baixada de l'IVA cultural al 10% es farà de seguida, i a més, ha especificat que "a mesura que millori la situació econòmica estudiarem aplicar el tipus del 4% als productes culturals".

El candidat socialista ha explicat que la cultura mou un total del 2,6% del PIB a Espanya, la qual cosa fa que "hem de tornar a ajudar i protegir als nostres creadors, com el que avui inaugura la seva obra a Es Baluard".

A més a més, Socías també ha avançat que els itineraris educatius recuperaran els continguts i la importància d'aquelles assignatures que tenen a veure amb aquest àmbit com la música o les arts plàstiques. "Un país culte és un país millor preparat i disposat a enfrontar-se als reptes de futur que tenim i en aquest sentit apostarem per la cultura".

Finalment, Ramon Socías ha lamentat que Rajoy "vegi la cultura con un enemic i la tracti com a tal". El candidat socialista ha denunciat que "el món de la cultura té opinió i possibilitat que aquesta sigui escoltada i creï tendència i això no ha agradat mai al PP i per això els han castigat". Una situació que es vol canviar des del primer moment si Pedro Sánchez és elegit president del Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube