Imprimeix
PDF

Miquel Iceta: "El canvi és possible, necessari i requereix d'una mobilització dels progressistes i de la concentració del vot en favor del PSOE"

Iceta FAS i SocíasEl PSIB-PSOE ha reunit a 400 militants i simpatitzants a Manacor, on s'ha demanat el vot per al Partit Socialista per ser l'única opció segura per acabar amb les retallades, les desigualtats i la precarietat de Rajoy.

Així ho han defensat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el candidat socialista al Congrés, Ramon Socías.

Iceta ha defensat que les Illes Balears varen marcar un camí de canvi el 24 de maig "que és una aposta de canvi que no pot ser sencera fins que no hi hagi un canvi de govern a Espanya". Pel socialista, aquest canvi "és possible, és necessari i requereix una mobilització de tots els progressistes i la concentració del vot en favor del PSOE".

El primer secretari del PSC ha apostat per fer un "front comú" amb altres comunitats que pateixen un mal finançament per part de l'Estat, com Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears o Madrid "per canviar les coses i fer possible que hi hagi polítiques de progrés en defensa dels serveis públics i de garantia d'un creixement econòmic que no generi desigualtats".

El principi bàsic per millorar el finançament és, segons Iceta, "respectar la solidaritat però també la ordinalitat". En aquest sentit, el socialista ha explicat que "la solidaritat que fan les comunitats més emprenedores no s'ha d'acabar girant en contra d'elles", a la qual cosa ha afegit que "no ha de ser possible que Balears acabi tenint un menor finançament per càpita pels serveis públics fonamentals quan és de les comunitats que més aporta a la caixa comuna".

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha remarcat que "necessitam un Govern d'Espanya que sigui sensible amb les necessitats de Balears, que ens estimi i ens respecti, que faci feina per un millor transport aeri per acabar amb els greuges de la insularitat, que faci un bon finançament autonòmic i que ens doni garanties com a comunitat autònoma i com a ciutadans". Una necessitat que pels socialistes representa Pedro Sánchez.

Armengol ha insistit en què els socialistes "complim amb fets els compromisos que vàrem fer i per això ja hem retornat la targeta sanitària als immigrants irregulars, hem fet una aposta ferma per l'educació pública, hem obert els centres de salut els horabaixes, hem lluitat contra la precarietat laboral i hem fet una aposta ferma per ajudar a tenir una feina a les persones que estan en atur".

Per aquest motiu, Armengol ha apuntat que el vot útil és el del Partit Socialista i el de la candidatura que encapçala Ramon Socías "perquè són molts els ciutadans que demanen canvi i que estan farts de la prepotència de Rajoy i de les polítiques del PP que han creat precarietat i desigualtat".

Ramon Socías: Dia 20 hi haurà un govern socialista a Espanya

Finalment, el candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Ramon Socías, ha pronosticat que "dia 20 de desembre hi haurà un govern socialista a Espanya". El socialista ha argumentat que "l'únic vot útil que podem tenir si volem acabar amb les polítiques de dretes és el vot per al Partit Socialista".

En aquest sentit, Socías ha criticat que "votar al PP és continuar amb el mateix, votar a Ciutadans és seguir amb Rajoy, i Podem només té la idea de superar el PSOE", per la qual cosa "si volem polítiques que recuperin els drets que hem perdut aquests quatre anys, l'únic vot que ho pot fer possible és el del PSOE".

Finalment, el candidat socialista ha demanat el vot per a Pedro Sánchez perquè "hem tengut una legislatura en la qual s'han eliminat drets dels ciutadans, s'ha carregat el pes de la crisi a les famílies més febles, s'ha deixat a molta gent a la cuneta i s'ha fet una política per salvar als bancs i no a les persones".

A l'acte també ha participat el candidat al Senat, Antoni Manchado, i la portaveu i secretària general dels Socialistes de Manacor, Amanda Fernàndez, qui ha defensat que una proposta socialista sempre és pensant en la majoria, mentre que una del PP o Ciutadans és pensant en uns pocs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube