Imprimeix
PDF

Els socialistes es comprometen a augmentar el salari mínim interprofessional fins als 1.000 euros en el termini de vuit anys

Manchado FAS Iago OcupacióEl PSIB-PSOE ha exposat a la seu d'UGT les seves propostes en matèria d'ocupació, amb el candidat al Senat, Antoni Manchado, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol i el conseller de Treball, Iago Negueruela.

Manchado ha avançat que la voluntat dels socialistes és "revertir una situació de precarietat i d'injustícia que s'ha donat aquests quatre anys amb el PP", i per això, ha compartit propostes clares com la de derogar la reforma laboral de forma completa en el primer Consell de Ministres i aprovar "un nou Estatut dels Treballadors que doni nous drets propis del segle XXI i que reconegui un salari mínim interprofessional de 1.000 euros en el termini de vuit anys".

El candidat socialista al Senat ha apuntat que "no ens resignam a viure a un país on 9 de cada 10 contractes són temporals i on allà on hi havia un mileurista ara tenim quatre treballadors pobres". Per revertir-ho, Manchado ha reiterat que el PSOE vol "crear ocupació de qualitat, estable i dignament distribuïda entre la població espanyola".

Precisament, al nou Estatut dels Treballadors que proposa el Partit Socialista s'ha referit el conseller de Treball, Iago Negueruela, assegurant que "ha de contemplar drets que mai s'haurien d'haver perdut com la negociació col·lectiva que reforci el paper dels sindicats i enforteixi els elements de diàleg que mai s'haurien d'haver perdut".

Per Negueruela és necessari un canvi en les polítiques d'ocupació i guanyar les eleccions "per revertir la reforma laboral i aprovar una nova regulació que reformi el contracte a temps parcial i els contractes temporals que tant de mal estan fent en aquesta comunitat autònoma i que malgrat tot estam combatent des del primer moment".

Aquest canvi en la política laboral ha començat a Balears des del 24 de maig, com ha dit Francina Armengol, qui ha insistit en què "ja hem tret un Pla de Lluita contra l'explotació laboral, un Pla d'Ajuda als majors de 45 anys i als joves de menys de 30 anys que estan aturats i no tenien possibilitats".

Per seguir avançant en aquest canvi de més drets per als treballadors i treballadores de Balears, Armengol ha expressat que "necessitam que Pedro Sánchez sigui president del Govern d'Espanya per que derogui la reforma laboral, perquè volem un govern que pugui donar suport a les comunitats autònomes que volem lluitar per una ocupació més estable i perquè ho necessiten els ciutadans i ciutadanes d'aquesta terra".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube