Bàrbara Torrent demana al PP que no aturin mesures fonamentals per Menorca per haver prorrograt els pressupostos del Consell

El Grup Socialista presenta una esmenes d’addició a la proposta d’acord presentada per Més per Menorca per tal que inclogui mesures fonamentals com l’augment del sou dels treballadors públics, el compromís amb el col·lectiu tallafocs o l’impuls a la climatització de les aules 

La consellera socialista, Bàrbara Torrent, acompanyada per Josep Pastrana, ha explicat, en roda de premsa, una esmena d’addició a la proposta d’acord que presenta Més per Menorca, al plenari del proper dilluns, sobre els ajuts nominatius. En aquest sentit, ha avançat que “no podem permetre que per la situació de tenir els pressupostos prorrogats al Consell de Menorca hi hagi mesures fonamentals que quedin aturades”. 

El primer punt de l’esmena demana al govern del Consell Insular de Menorca que faci realitat el seu compromís amb el col·lectiu tallafocs per tal de posar en marxa tots els mecanismes necessaris per garantir la gratuïtat de l’etapa educativa 0-3 anys. En aquest sentit, la socialista ha posat en evidència les incoherències del PP, el qual no ha presentat cap proposta en aquest sentit, demostrant, de nou, que “no és la seva prioritat”. 

El segon punt fa referència al fet de fer efectives solucions d’ombra generalitzades als patis i accessos de les escoles, a parcs i zones de joc públiques i confort tèrmic a les escoletes de Menorca, una mesura inclosa, també, al pacte tallafocs. A més, “també demanam que es prioritzi la climatització d’unes 30 aules ja que és important garantir el benestar i la qualitat de vida dels nostres infants i estudiants”. 

L’últim punt de l’esmena demana fer realitat l’increment del 2,5% dels sous dels treballadors del Consell Insular de Menorca, una mesura acordada pel Govern d’Espanya, la qual ja s’està aplicant a totes les administracions públiques. “Seria injust que els treballadors de la institució insular siguin els únics de tot l’Estat en no percebre aquest augment”, ha defensat la socialista. 

Amb tot, “repetim que davant la manca de voluntat del PP al Consell Insular d’arribar a un acord amb tots els grups polítics per aprovar els pressupostos, el PSOE Menorca seguirà fent la feina d’oposició que li correspon i seguirà presentant propostes i iniciatives que tenguin a veure amb la vida dels menorquins i menorquines”. De moment, “el que tenim és un govern de mans creuades i que només fa política en benefici propi”, ha conclòs. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed