El PSOE Menorca critica que Vilafranca s’ha retratat i denúncia que la seva intenció ha estat sempre la de no pactar

Susana Mora: “Els menorquins no mereixen un equip de govern que expressa clarament que prefereix governar en minoria el Consell de Menorca, i amb el pressupost prorrogat, abans que cedir en alguns punts programàtics del PP

El PSOE Menorca explica les raons que han motivat la decisió de la Comissió Executiva del partit de no donar suport als pressupostos del PP al Consell de Menorca. La secretària general del partit i portaveu del Grup Socialista a la institució, Susana Mora, ha denunciat que ahir, “durant el plenari de la institució, Vilafranca quedés retractat expressant que preferia governar en minoria, i amb el pressupost prorrogat, abans que cedir amb alguns punts programàtics del PP”. Per tant, “va manifestar que les seves intencions, des d’un principi, no eren les de negociar amb els diferents grups de l’oposició”.

“Si el que pretén Adolfo Vilafranca és governar sense fer cap cessió en cap qüestió, és a dir, amb el vot favorable del PSOE, però sense oferir res a canvi, està molt equivocat. Allò que vol és un xec en blanc per dur endavant un programa electoral que és del tot contrari al que proposa el Partit Socialista. I pactar significa arribar a acords, i per arribar-hi tothom ha de cedir, cosa que Vilafranca no vol fer”, ha reclamat. Per tant, demana a Vilafranca que “deixi d’acusar els socialistes i elegeixi: seguir com fins ara, és a dir, sense fer res, o bé, prendre la iniciativa i començar a negociar”.

A més, Mora ha posat en evidència les dues maneres de fer política del PSOE i del PP. “El Partit Socialista, quan ha hagut de formar govern, sempre ha tingut la voluntat de cedir amb algunes qüestions per tal de garantir i assegurar un pacte de govern fort i estable, capaç de posar l’accent en l’interès general i no en l’interès partidista”. Des del PSOE sempre hem defensat que hi ha temes cabdals pel desenvolupament de Menorca, com el PTI, però el PP mai tindrà els vots socialistes per canviar el model territorial de Menorca a través d’una modificació del mateix, rompent, d’aquesta manera, amb uns valors que defineixen la Menorca que hem construït entre tots i totes al llarg dels anys”. 

Quant a aquesta eina, Susana Mora ha criticat durament que “ha quedat palesa la intenció del PP. És molt greu veure com els populars s’omplen la boca en defensar que no volen modificar el PTI, però que, alhora, volen permetre el lloguer al camp. El seu model territorial és que els pagesos vagin a viure als pobles per tal que els turistes puguin viure als llocs dels pagesos? Si és així, el PP estaria desvirtuant i desconfigurant el model territorial de Menorca, imitant aquells territoris que avui envegen el nostre PTI. Si aquesta és, realment, la voluntat del PP, no ens hi trobarà”, ha sentenciat la socialista. 

La portaveu ha reiterat una clara manca de responsabilitat i de capacitat per negociar per part dels populars. “Els menorquins i menorquines no mereixen un equip de govern que descura les seves responsabilitats i que expressa públicament que prefereix governar en minoria abans que tocar l’ideari polític del PP. A més, cal recordar que, si bé és cert que Vilafranca és el president legítim perquè així ho avala l’aritmètica electoral a través de la Llei d’Hondt, també hem de recordar que la suma dels grups d’esquerres va ser molt més gran que la suma de PP i Vox”, ha conclòs Mora.

Amb tot, el PSOE Menorca reitera el seu compromís amb el diàleg constructiu, però no pot donar suport a un PP a canvi de res, a canvi d’un xec en blanc i a canvi de fer renúncies quan els populars no estan disposats a fer-ne cap ni una. En aquest sentit, el partit segueix exigint al president, Adolfo Vilafranca, a reconsiderar la seva postura, a fer feina en benefici dels menorquins i menorquines i a donar solucions reals als problemes de la societat, com el de reconduir les ajudes a les entitats i associacions de Menorca, entre d’altres.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed