El PSOE Menorca adverteix que el decret de depredació urbanística del Govern de Prohens suposa la major desprotecció del sòl rústic de la història a Menorca

Susana Mora ha advertit del perill que suposa l’aplicació del decret de depredació urbanística sobre el territori de Menorca i ha afirmat que la política està per ordenar i protegir, no per desorder i destruir

A més, la socialista apel·la a la responsabilitat i al seny de Vilafranca per defensar la política territorial menorquina que ha estat reconeguda arreu del món

La Comissió Executiva del PSOE Menorca va reunir ahir vespre els seus membres per denunciar de forma conjunta el que suposa per a l’illa l’aplicació del decret de simplificació administrativa que ha aprovat el Govern de Prohens. Concretament, es tracta d’una normativa que tindrà una incidència molt negativa sobre el territori de Menorca, suposant la possible destrucció de bona part del rústic després de tants anys de protecció, a través de límits i normes basades amb criteris mediambientals, territorials i urbanístics. 

En aquest sentit, la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, va posar dos exemples molt clars que il·lustren els efectes negatius d’aquest decret llei aprovat sense diàleg ni consens i totalment a la carta. Per una banda, es permetrà la construcció de pàrquings en sòl rústic, fins i tot en espais protegits com devora les més ben conservades platges verges, un fet que a Menorca tindrà una greu conseqüència. “Posarà més pressió al nostre entorn natural i també a les carreteres, afectant al sòl i a la biodiversitat local. La política està per ordenar i protegir, no per desordenar i destruir”. 

Per altra banda, la socialista ha dit que gràcies a aquest decret llei, “podríem veure a llarg termini, per exemple, un parc temàtic a la platja de Cavalleria. O també pàrquings a la platja de Macarella. Ambdós casos desvirtuarien el model de Menorca i suposarien la major desprotecció del sòl rústic que haurà vist Menorca en la seva història. Per açò, des del PSOE Menorca ens oposam de forma ferma i mantenim la nostra defensa de totes les normatives que han permès tenir un territori ordenat i protegit”. 

A més, la socialista, amb el suport dels membres de la Comissió Executiva del PSOE Menorca, van coincidir amb la idea que “aquest decret llei és un greu error, el qual suposarà la major desprotecció del sòl rústic de la història a Menorca per deixar que els infractors puguin regularitzar els seus habitatges il·legals, a més de deixar legalitzar usos. Tot amb l’objectiu”, ha dit, “de beneficiar els amics del PP, els que més tenent, en lloc de pensar en l’interès de tota la ciutadania”. 

Amb tot, des del PSOE Menorca es va fer una crida a la responsabilitat i al seny del president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, perquè “ara que ha girat el seu discurs 360 graus i s’ha afegit a la política dels límits i les normes, sigui coherent i alci la veu davant el Govern de Prohens per fer valer la política territorial menorquina reconeguda arreu del món. Ha de ser més valent a l’hora de defensar les normes de protecció que han convertit l’illa en un territori mediambientalment ordenat i protegit”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed