El PSIB-PSOE tendrà una presidència, tres càrrecs de portaveu i dues vicepresidències a les comissions del Congrés i del Senat

Els diputats i senadors socialistes per Balears tendran importants responsabilitats a comissions com la de Comerç, Indústria i Turisme, Hisenda, Discapacitat o Unió Europea

El Congrés dels Diputats aprovarà divendres la posada en marxa de les Comissions, mentre que el Senat ho fa entre ahir i avui, a les quals els socialistes de Balears hi tendran importants responsabilitats. 

En concret, Pere Joan Pons continuarà com a portaveu del Grup Parlamentari Socialista de la Comissió Mixta de la Unió Europea, continuant una tasca iniciada el 2018 i revalidada el 2019 des d’aquesta mateixa responsabilitat per desenvolupar l’agenda europeista dels socialistes. 

Pons compta amb una àmplia experiència en l’àmbit europeu, ja que va ser candidat del PSIB-PSOE a les eleccions europees del 2014, va fer un màster en Dret Internacional, Europeu i Humanitari a la Facultat Jean Monnet de París i té un diploma en Dret Internacional Humanitari pel Comitè Internacional de la Creu Roja, a més d’haver ocupat distintes responsabilitats al diari El País, a la Fundació Droit International 90 a París, a l’organització Metge Sense Fronteres i a la televisió europea EuroNews. 

També formarà part de les comissions d’Assumptes Exteriors i de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. 

Pel que fa a la diputada socialista Sofía Hernanz, continuarà amb la seva tasca com a secretària segona de la Mesa del Congrés. 

Al Senat, Cosme Bonet, senador socialista per Mallorca, serà president de la Comissió d’Hisenda, avalat per l’experiència de la passada legislatura com a conseller d’Economia, Hisenda i Turisme del Consell de Mallorca. 

A més a més, el senador socialista també serà vocal de les comissions d’Igualtat, de Peticions i General de les Comunitats Autònoms, a més de membre de la Diputació Permanent del Senat. 

Pel que fa a la senadora per Mallorca, Susanna Moll, ha estat elegida vicepresidenta de la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç, clau en la defensa dels interessos de la principal indústria de l’illa, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista a la comissió d’Incompatibilitats i vocal de les comissions d’Assumptes Iberoamericans, d’Educació i Formació Professional i de Sanitat, Consum i Benestar Social. 

Patricia Abascal, senadora per Eivissa i Formentera, serà la portaveu del Grup Parlamentari Socialista del Senat a la Comissió de Discapacitat, vicepresidenta de la comissió de Peticions i vocal de la comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social. 

Amb aquesta distribució, els diputats i senadors socialistes de les Illes Balears faran feina amb temes claus per al futur i els interessos de la nostra comunitat autònoma. 

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed