El Govern d’Espanya destina 14,7 milions d’euros a l’eficiència energètica i la digitalització de les empreses turístiques de les Illes Balears

Pepe Mercadal: “Els fons del Pla de Recuperació han de servir per a transformar el sector turístic aprenent les lliçons de la pandèmia”

El Ministeri d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya ha acordat avui amb les comunitats autònomes, en el marc de la Conferència Sectorial de Turisme, el repartiment territorial de 183 milions d’euros del Pla de Recuperació en ajudes per a plans de sostenibilitat social, eficiència energètica i formació en competències digitals del sector turístic.

La reunió ha estat presidida pel ministre Jordi Hereu i la secretaria d’Estat de Turisme, Rosana Murillo. Hereu s’ha mostrat “satisfet” per haver aconseguit l’acord i ha reiterat la seva “voluntat de treballar estretament amb les comunitats autònomes i amb el sector – empreses i agents socials – per a fer realitat tots els nostres objectius en matèria turística”.

Els 183 milions d’euros es divideixen en tres línies de finançament. La més important, amb 119 milions d’euros, és la dedicada a finançar projectes d’eficiència energètica de les empreses turístiques, mesures de gestió de residus, foment del producte local i millores en instal·lacions i equips d’il·luminació, climatització i emmagatzematge tèrmic. La segona línia de finançament compta amb 10 milions d’euros i es dedica a projectes per a afavorir la diversitat en l’ocupació, recopilacions de bones pràctiques o plans de sensibilització basats en accions de formació per a professionals del sector turístic. Finalment, la tercera línia de finançament està dotada amb 54 milions d’euros i es dedicarà a la formació en competències digitals de pimes i treballadors del sector turístic.

El portaveu de Turisme del PSOE al Congrés dels Diputats, el menorquí Pepe Mercadal, valora molt positivament les ajudes del Ministeri: “el turisme és un dels sectors més importants per l’economia espanyola i el més important per les Illes Balears i la pandèmia ens va ensenyar que l’hem de transformar”. A més, “es tracta d’un sector en el qual, deixant a una banda el transport associat, la descarbonització pot ser ràpida i per aquest motiu és tant important que el Govern d’Espanya destini tots aquests fons a ajudar les empreses amb els seus projectes d’eficiència energètica”.

Les Illes Balears rebran un total de 14.704.731,84€ que la comunitat autònoma haurà de repartir a les empreses turístiques de les illes. “A les Illes Balears hem d’adaptar el nostre principal sector econòmic a dos grans reptes del futur: el canvi climàtic i la digitalització. Si volem continuar essent un destí competitiu de referència, hem d’accelerar la transició ecològica i la transició digital al sector i per això és tant important que aprofitem aquests fons del Govern d’Espanya”, opina Mercadal.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed