El PSOE Menorca exigeix al PP que retiri la proposta de reduir el Centre Integrat de Formació Professional as Castell

El PSOE critica que el PP, amb aquest canvi de criteri, deixa en evidència que no creu en la formació dels futurs professionals qualificats ni en les necessitats reals de Menorca

Aquest matí, la regidora del PSOE a l’oposició a l’Ajuntament des Castell, Noemí Gomila, la portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, i el diputat, Marc Pons, han ofert una roda de premsa davant dels quarters des Castell per mostrar el rebuig del PSOE al canvi de criteri del PP quant a la construcció del Centre Integrat de Formació Professional al municipi, l’única instal·lació d’aquestes característiques que es construiria a Menorca.

Per part seva, Noemí Gomila ha desmuntat els arguments del PP des Castell i ha defensat que “si troben exagerat el projecte actual significa que no creuen en la formació dels futurs professionals qualificats ni en les necessitats reals de Menorca. Amb aquest canvi de criteri han quedat retratats”, i ha advertit a l’actual batle, Lluís Camps, del perill que suposa per al municipi “la seva postura contrària a la reconversió del quartel en un centre integrat de FP”, deixant en evidència que el seu projecte des del principi “era el de construir un hotel de cinc estrelles”. 

Susana Mora s’ha afegit a la crítica de Gomila i ha exigit al Partit Popular que doni la cara i expliqui a la ciutadania per què d’un dia per l’altre vol reduir el Centre Integrat de Formació Professional as Castell en benefici de més places de pàrquing i demana que retiri la proposta. A més, la socialista ha demanat que mantengui “el projecte que van iniciar i acordar les tres administracions implicades” i, en aquest sentit, presentarem mocions a tots els nivells per comprometre el PP a mantenir-lo. 

Per altra banda, Marc Pons ha fet èmfasi que va ser el PSOE el que va fer possible la recuperació dels edificis i que la propietat dels mateixos fos pública, després de 20 anys de reivindicacions. Amb aquest projecte “el que conseguíem era, per una banda, recuperar uns edificis abandonats i, per l’altra, retornar al centre neuràlgic del poble uns serveis que havien de dotar la zona d’una major activitat educativa i social, a més d’oferir una millor qualitat innovadora de l’oferta integral de FP”.

A més, Pons ha fet referència al fet que “aquesta iniciativa, avalada per les administracions i també per les entitats i el veïnat, va néixer amb una clara voluntat d’aglutinar les diferents vessants de formació professional, de manera que, en un mateix edifici, s’havien d’oferir els serveis bàsics del sistema d’una manera integrada”. “Però”, tal com ha advertit el socialista, “si el PP torna enrere aquest projecte, perdrem l’oportunitat del segle”. 

Amb tot, Gomila, Mora i Pons han volgut deixar palès que el PP “només sap governar amb paraules buides i falses promeses”, i han lamentat que “aquesta deriva dels populars pot deixar els ciutadans i ciutadanes des Castell i de Menorca sense uns serveis essencials, com són els educatius i els socials. I el demana que tornin al seny i que facin realitat el projecte que va deixar començat el PSOE durant la darrera legislatura”, manifestant que “els veïns i veïnes s’ho mereixen”.

Source: Federació de Menorca


Source: Municipi Ferreries

Source: Es Migjorn

Comments are closed