El PSOE Menorca presenta més de 100 esmenes als pressupostos de la Comunitat Autònoma per compensar l’oblit d’inversions estretègiques per a Menorca als comptes autonòmics

El PSOE Menorca ha presentat un seguit d’esmenes als pressupostos autònomics que representen uns 65M€ en matèria d’habitatge, escut social, agricultura i mobilitat

La portaveu del Grup Socialista al Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel diputat, Damià Borràs, ha explicat que el Partit Socialista ha presentat unes 100 esmenes als pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2024 en matèria d’habitatge, escut social, agricultura i mobilitat, i que suposen uns 65 milions d’euros. 

La socialista ha començat explicant que “des del Partit Socialista hem presentat un seguit d’esmenes als pressupostos perquè, malgrat sigui el pressupost més alt de la història, oblida absolutament totes les inversions estratègiques per a Menorca i els projectes més importants”. De fet, “esteim davant la nula capacitat del president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, per negociar la millora d’aquest pressupost de la nostra illa”. 

En aquest sentit, “es tracta d’un pressupost que no és bo per a Menorca, ja que no hi ha previstes noves inversions, en cap matèria, per a la nostra illa. Només hi ha, per una banda, inversions continuistes del nostre Govern de pacte i, per l’altra, inversions fonamentals que han caigut, com és el cas del projecte de Milà o la projecció de noves promocions en habitatge”, ha defensat. 

Concretament, Mora ha explicat que una part important de les esmenes que ha presentat el PSOE és per demanar el compromís de les diferents aministracions per iniciar 5 noves promocions d’habitatge públic a Menorca, repartides entre Maó, Ciutadella, Ferreries i Es Mercadal. En aquest sentit, la portaveu ha criticat que “en els comptes autonòmics tampoc no hi hagi cap partida prevista per impulsar l’habitatge públic a Menorca, malgrat tenir una consellera al Govern que és menorquina”. 

Pel que fa a infraestructures d’aigua, Mora també ha qüestionat que als pressupostos autonòmics no hi hagi prevista cap partida relacionada amb aquesta matèria. No obstant açò, “el PSOE ha presentat un paquet important d’esmenes que suponen uns 25 milions d’euros i que tenen a veure amb projectes de clavegueram; un pla de xoc per a la neteja de torrents; una nova xarxa d’abastiment d’aigua a Cala Blanca o la millora d’infraestructures a les zones urbanes de Binisafúller i Trebalúger, així com també l’ampliació de la depuradora des Mercadal i de Sant Lluís, entre molts d’altres”. 

Quant a agricultura, “i davant la disminució d’un 5% del pressupost destinat a aquesta matèria, els i les socialistes presentam esmenes per valor de 21 milions d’euros per a tota la Comunitat Autònoma, i concretament uns 4 milions d’euros per a Menorca, per demanar la recuperació del pla PROVILAC, impulsar l’observatori de preus de la cadena alimentària i un pla d’ajuda a les comunitats de regants”. 

També hi ha previstes diverses esmenes genèriques, com és la de demanar la gratuïtat del transport públic a Menorca, la de reprendre el programa de SOIB joves qualificats, el qual ha estat suprimit per part del Govern balear, el manteniment de l’escut social per donar més i millors oportunitats als menorquins i menorquines que més ho necessiten, l’impuls del centre FP as Castell i la recuperació del projecte de repotenciació des Milà.

Per últim, Susana Mora ha recordat que “si el president Adolfo Vilafranca ha estat incapaç de negociar un bons pressupostos de la Comunitat Autònoma per a la nostra illa, demanam que els diputats i diputades menorquins votin a favor de totes les esmenes que ha presentat el Partit Socialista per tal de millorar els comptes autonòmics”. 

Source: Federació de Menorca

Comments are closed