Pepe Mercadal serà el portaveu de Turisme del PSOE al Congrés

El diputat del PSOE Menorca serà membre de les comissions d’Indústria i Turisme, Afers Exteriors, Unió Europea i Infància i Joventut.

Pepe Mercadal, diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, serà el Portaveu del grup parlamentari socialista a la comissió d’Indústria i Turisme. Mercadal ha expressat la seva il·lusió i agraïment pel fet que el grup parlamentari hagi confiat en ell per ser el portaveu del que és un dels temes més sensibles per a Menorca.

El diputat menorquí creu que Espanya necessita estudiar els efectes que pot tenir el canvi climàtic en el turisme i accelerar les transformacions per adaptar el sector. “El turisme és, relativament, un dels sectors econòmics on una descarbonització ràpida és més factible, per açò s’ha d’accelerar el procés amb una Estratègia Nacional de Turisme Sostenible”. A més, “és urgent que tant l’administració com el sector coneguin els efectes que tindrà el canvi climàtic en el turisme i actuar per adaptar-nos-hi”, ha afegit. 

El socialista també ha recalcat que “el Govern d’Espanya ha de vetllar per les condicions laborals dignes al sector i una major professionalització dels diferents oficis”. Considera que la Llei de Turisme adoptada pel Govern de Francina Armengol “ha de servir d’exemple per altres Comunitats Autònomes i que mesures com els llits elevables que serveixen per minimitzar els riscs laborals de les cambreres de pis s’han d’estendre a altres oficis del sector”.

A més de ser a la comissió d’Indústria i Turisme, Pepe Mercadal, que és graduat en Relacions Internacionals i ha treballat al Parlament Europeu quatre anys, també treballarà a la comissió d’Afers Exteriors -on ha estat elegit secretari primer de la mesa- i a la comissió mixta del Congrés i el Senat sobre la Unió Europea. Finalment, també serà membre de la comissió d’Infància i Joventut.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed