El PSOE Menorca reclama lideratge al Consell de Menorca i que negocii amb el Govern mantenir totes les inversions turístiques previstes a l’illa

Explica que la majoria de recursos que arriben són fruit de la voluntat política i de la capacitat de defensar els reptes de Menorca

La portaveu socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, i el diputat al Parlament, Damià Borràs, han explicat que si no arriben els fons per a inversions a les zones turístiques de Menorca és responsabilitat del Consell i de la seva nul·la capacitat de pactar i arribar a acords amb el Govern, per atendre les necessitats particulars de l’illa.

Els socialistes han ofert una roda de premsa en resposta a les informacions difoses recentment, en què el Govern de les Illes Balears va anunciar una convocatòria en què es repartiran 60 milions de fons europeus per modernitzar urbanitzacions turístiques, i va advertir que Menorca en pot quedar exclosa, perquè aquests recursos es destinaran únicament a zones declarades madures. 

En aquest sentit, els dos representants dels grups del PSOE, al Consell i al Parlament, respectivament, han explicat que no hi ha cap prescripció legal que els fons es destinin únicament a zones declarades amb questa categoria. Es deu només a la voluntat política del Govern i a la capacitat negociadora del Consell per fer valer les especificitats de l’illa.

De fet, han recordat que fins ara Menorca no havia quedat mai fora del repartiment de recursos per a inversions de modernització d’urbanitzacions turístiques, malgrat que no té ni ha tingut cap zona declarada com a madura.

Mora ha assenyalat que els fons europeus a què es fa referència presumiblement provenen de línies de finançament europeu que ja havien estat negociades amb el Govern de les Illes Balears en l’anterior legislatura i, fruit d’açò, ja hi havia compromisos clars per a Menorca. En concret, eren 13 milions que es van pactar per a aquesta finalitat, a Menorca. Uns recursos per a unes inversions que són molt necessàries.

Per a la qual cosa, ha demanat que es mantenguin aquests acords i que el Consell batalli per no perdre més inversions. El PSOE recorda que, malauradament, és una constant veure com es van perdent recursos que estaven compromesos: per al projecte de repotenciació des Milà, per al centre per a persones amb discapacitat física, per a ajudes al sector lleter… i també per a inversions en zones turístiques quan, precisament, el PP de Menorca sempre havia defensat la necessitat de fer-hi millores.

Per tot açò, ha informat que el Grup socialista ha presentat una proposta d’acord per debatre al pròxim Ple del Consell, per instar l’equip de govern a fer les gestions necessàries davant del Govern balear, per mantenir l’aportació dels fons europeus per a zones turístiques.

Si el president Vilafranca no assumeix aquesta responsabilitat i lidera les reivindicacions que són justes per a Menorca, serà una evidència més de la seva submissió al poder de Palma. El seu govern ja va néixer amb la imposició d’un pacte amb VOX i hem vist com cada vegada els interessos de Mallorca s’han posat per davant dels de Menorca.

Damià Borràs, per la seva part, ha manifestat la seva preocupació pel destí d’altres inversions relacionades amb l’activitat turística, concretament els fons de l’Impost de Turisme Sostenible, que el PP ha decidit mantenir, però que ha posat dubtes de la seva finalitat. El diputat socialista ha demanat que imperi la idea que l’activitat turística afecta la comunitat sencera que l’acull. Per la qual cosa, és necessari que aquest impost que satisfan els turistes pugui servir per millorar serveis públics i equipaments de la població resident; no només ha de destinar-se a millorar l’experiència dels visitants. O el que seria pitjor, que s’empri per fer una promoció massiva de visitants i atreure més gent de manera descontrolada.


Source: Federació de Menorca

Source: Sant Lluis

Comments are closed