El transport públic continuarà sent gratuït a Menorca gràcies al Govern de Pedro Sánchez

Pepe Mercadal destaca el paper clau de Francina Armengol perquè la gratuïtat hagi quedat inclosa dins el nou decret per 2024

El PSOE Menorca celebra que el Govern d’Espanya destini 43 milions d’euros a Balears per a la gratuïtat del transport públic durant 2024. Es prorroga d’aquesta manera “una mesura que ha funcionat durant 2023 per a alleugerar els efectes de la crisi provocada per la guerra d’Ucraïna i, especialment, per a promoure l’ús del transport públic”.

El diputat al Congrés del PSOE Menorca explica que “estendre la gratuïtat del transport públic a 2024 era una de les fites que ens havíem marcat i ho hem aconseguit gràcies a la bona feina dels representants socialistes, especialment de Francina Armengol, que defensam interessos dels menorquins i les menorquines a Madrid”.

Des del PSOE Menorca “creim en la gratuïtat del transport públic com un servei que hem de reforçar i promoure, perquè és un tipus de transport més sostenible”. Per això, Mercadal demana al govern del Consell Insular de Menorca que  “millori la xarxa de transport públic de Menorca amb més freqüències d’autobusos, especialment durant l’hivern, i que inverteixi en campanyes de promoció de l’ús de la xarxa d’autobusos”.

Mercadal recorda que el setembre el govern del Partit Popular al Consell va assegurar que el transport públic no seria gratuït el 2024 i considera que “es van precipitar i van crear una alarma innecessària”. “Que el Partit Popular de Menorca no creu massa en la gratuïtat del transport públic ens ho ha demostrat aquests mesos tirant pilotes fora, dient que només continuaria sent gratuït si pagava l’Estat però sense treballar perquè així fos. Qui hem parlat amb el Govern d’Espanya per assegurar la continuïtat d’aquesta mesura hem estat els representants del PSIB-PSOE, amb Francina Armengol al capdavant, mentre els actuals representants del Consell Insular esperaven de mans plegades”. En altres paraules, Mercadal considera que “mentre el PP sembrava dubtes, des del PSOE treballàvem amb discreció per aconseguir la gratuïtat del transport públic a Menorca”.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed