Marc Pons s’incorpora a l’Executiva del PSOE com a secretari federal de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat

Bel Oliver, Iago Negueruela i Silvana González formaran part del Comitè Federal, tot i que la composició final es completarà als congressos autonòmics i per elecció directa de la militància 

La segona jornada del 40è Congrés de PSOE ha estat marcada per l’aprovació de la ponència política amb la majoria d’aportacions de Menorca incorporades i l’elecció dels nous òrgans de direcció, entre aquests, un terç del Comitè Federal i l’Executiva, on destaca la incorporació de Marc Pons com a secretari federal de Transició Ecològica Justa i Preservació de la Biodiversitat. 

La Secretària General del PSOE Menorca, Susana Mora, ha defensat que “es tracta d’una decisió fonamental per a Menorca, i estic segura que Marc Pons seguirà fent una magnífica feina en l’Executiu de PSOE representant el projecte dels socialistes menorquins”. De fet, “està al capdavant d’una secretaria clau per a l’illa, ja que hem traçat un camí pioner en matèria de sostenibilitat i en transformació energètica”. 

Marc Pons serà l’únic balear a l’Executiva Federal i el primer menorquí en ocupar un lloc en aquest òrgan executiu, des de José Caules Juan i la recuperació de la democràcia. 

“És tot un orgull i una gran responsabilitat formar part de l’Executiva del PSOE liderada pel president Pedro Sánchez, essent una oportunitat per incorporar la visió insular en l’estatal i així avançar en un futur més sostenible i més just”, ha assegurat. 

Quant al Comitè Federal, seran els companys Bel Oliver, Iago Negueruela i Silvana González, els representants del PSIB-PSOE. No obstant, la composició final del màxim òrgan entre congressos es completarà als congressos autonòmics i per elecció directa de la militància. Destaca, també, la continuïtat en la Presidència, en mans de Cristina Narbona; la vice-secretaria general, per a Adriana Lastra; i la secretaria d’organització, de Santos Cerdán.

Per últim, el Secretari General del PSOE i president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha posat en valor l’escut social davant la crisi i l’aposta del govern per la recuperació econòmica i social, després de la pandèmia.

Source: Federació de Menorca

Comments are closed