El PSOE Menorca proposa Menorca com a illa pilot per abastir de productes de primera necessitats als col·lectius amb més necessitats

El PSOE presenta prop de 80 propostes de resolució derivades del primer debat de Política General del Consell Insular centrades en el benestar de les persones i en el suport al teixit empresarial

El PSOE Menorca ha presentat gairebé 80 propostes de resolució al debat de Política General i  que formen part del projecte polític socialista. Aquestes suposen, per una banda, la continuïtat de la feina feta fins ara i, per l’altra, la incorporació d’algunes polítiques que han anat sorgint al llarg d’aquests anys arran de les noves necessitats i demandes de la societat menorquina, especialment en moments de Covid 19. 

En matèria de Benestar Social, els i les socialistes es comprometen a fer feina de forma coordinada amb el Govern balear per garantir l’abastiment a les famílies amb risc d’exclusió social de productes de primera necessitat de la mà de les entitats socials de Menorca i crear un projecte pilot a la nostra illa per abastir de productes bàsics d’aquells col·lectius que es troben amb dificultats econòmiques. 

En aquest sentit, la consellera socialista de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha explicat que “des que governam hem posat en marxa un paquet d’ajudes d’emergència social precisament per ajudar a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat amb greus dificultats econòmiques”. De fet, “l’any passat vam triplicar aquestes ajudes per arribar al màxim de persones possible en un context de pandèmia mundial molt complicat per a tothom”. 

En matèria d’Economia, hem presentat proposta de resolució que, a ulls dels socialistes, és cabdal per caminar cap a la recuperació socioeconòmica de Menorca, com és fomentar el consum a les empreses locals en uns moments tan delicats com els actuals. Així, proposam poder destinar aproximadament un total de 500.000€ en vals al consum, tot amb l’objectiu d’afavorir el comerç local i dinamitzar, per tant, els centres urbans dels nostres municipis. 

A més, també ens hem compromès a fer feina de forma valenta i decidida en la coordinació i planificació d’aquelles projectes que beneficien Menorca i que requereixen de l’impuls del finançament de fons europeus, especialment dels ReactEU i NextGeneration. Amb l’objectiu d’aprovar definitivament la revisió del PTI, també fixarem la mirada en començar els treballs que possibilitaran la redacció del Reglament que desenvolupa la Llei d’Urbanisme de les Illes Balears. 

En matèria turística, seguirem fent feina per diferenciar Menorca com una destinació turística segura amb millors connexions aèries i marítimes per garantir la mobilitat de turistes i residents. A més, seguirem desplegant projectes importants que estan prevists en el Pla de Sostenibilitat Turística “Menorca Reserva de Biosfera – Turisme 0CO2” amb un clar objectiu. En paraules de la presidenta i consellera de Promoció Turística, Susana Mora, “es tracta de donar a la figura de Reserva de Biosfera una visió turística que permeti fer compatible aquesta activitat amb el benestar de l’entorn natural i de les persones”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed