2.210 menorquins i menorquines s’han beneficiat de l’augment del salari mínim interprofessional

Pepe Mercadal ha recalcat que amb el Govern del PP, aquestes 2.210 persones estarien cobrant de SMI uns 800, en lloc dels 1.134€ que cobren ara gràcies al Govern d’Espanya liderat pel PSOE 

La Portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, i el diputat, Pepe Mercadal, han ofert aquest matí una roda de premsa per fer una valoració de l’actualitat política a nivell autonòmic i estatal i per valorar les darreres mesures socials aprovades pel Govern d’Espanya. Concretament, els socialistes han valorat positivament les dades de les persones beneficiades a Menorca del salari mínim professional, però han advertit que “no ens hem de conformor”. 

En aquest sentit, el diputat socialista ha explicat que “el Govern de Pedro Sánchez ha apujat el SMI a 1.134€, fruit d’un acord sorgit de la taula de diàleg social amb UGT i CCOO”. Amb aquest augment, “complim amb l’objectiu d’arribar al 60% del sou mitjà d’Espanya, un dels principals compromisos que teníem a la Carta Social Europea, impulsada també pels socialistes al Parlament Europeu”. 

Amb aquestes dades, és important comparar l’augment del SMI en època del PP i del PSOE. El 2012, baix govern popular, el SMI va passar de 641€ a 736€, un increment de 94€ en 7 anys. Des del 2018, i baix govern socialista, s’ha incrementat el salari mínim en 398€ fins arribar als 1.134€, el que suposa un increment del 54%. Per tant, “amb aquestes dades es desmunta el mite de la dreta que l’augment del SMI hagi destruït llocs de feina a Espanya, sinó al contrari, a Espanya hi ha ara mateix més persones ocupades que mai”. 

Concretament, el diputat ha apuntat que “a Espanya hi ha 2 milions i mig de persones que es veuran beneficiades pel recent augment del SMI, de les quals 2.210 son menorquins i menorquines”.

I ha recalcat que “amb el ritme en què el Partit Popular augmentava el SMI, aquestes 2.210 persones ara mateix estarien cobrant uns 800€, en lloc dels 1.134€ gràcies al Govern d’Espanya liderat pel PSOE”. Aquest resultat “és una feina constant i un compromís clar per reduir la desigualtat econòmica al nostre país”. 

A més, la pujada del SMI és només un exemple més de les mesures socials que ha impulsat el Govern d’Espanya, al qual se suma també la pujada de les pensions. Concretament, a Menorca uns 16.638 pensionistes han vist com la seva pensió, a partir del mes de ganer, ha estat més alta. En resum, “veim com 2.210 menorquins i menorquines s’han beneficiat de la pujada del SMI i 16.638 de l’increment de les pensions, un fet que amb el Partit Popular no haguessin tingut ni una cosa ni l’altra”, ha conclòs el diputat. 

Susana Mora, per part seva, s’ha afegit a les paraules del diputat explicant que, no obstant aquest context, “no ens hem de conformar. Consideram que aquestes 2.210 persones que cobren el SMI encara son moltes, i per açò feim una crida a les empreses perquè, per una banda, es comprometin a mantenir unes condicions laborals dignes i perquè, per l’altra, el moment de creixement econòmic que esteim vivint ha de repercutir en la qualitat de la feina i dels sous i, en definitiva, en la qualitat de vida de les famílies”. 

Amb tot, els socialistes han posat de manifest que amb mesures com aquestes queda demostrat el compromís del PSOE a les institucions amb dignificar les condicions de feina, la lluita contra la precarietat laboral i seguir fent feina perquè la inflació no minvi el poder adquisitiu de la ciutadania. D’aquí a l’actualització de les pensions conforme l’IPC i l’augment del salari mínim. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed