ARTICLE D’OPINIÓ – El plaer del dolce far niente i el (des)govern del Partit Popular a l’ Ajuntament de Ciutadella

Sis mesos de govern municipal a Ciutadella han bastat al Partit Popular per reivindicar-se en el plaer de no fer res. El dolce far niente s’ha instal·lat a l’Ajuntament. I el que és pitjor: a banda de no avançar en res, els regidors de l’ equip de govern del PP: ni saben ni contesten quan se’ls demana per la feina. El grup del PSOE viu i veu amb preocupació aquests fets.

Sis mesos de govern municipal a Ciutadella han bastat al Partit Popular per reivindicar-se en el plaer de no fer res. El dolce far niente s’ha instal·lat a l’Ajuntament. I el que és pitjor: a banda de no avançar en res, els regidors de l’ equip de govern del PP: ni saben ni contesten quan se’ls demana per la feina. El grup del PSOE viu i veu amb preocupació aquests fets.

Al darrer Ple, l’equip de govern del Partit Popular va fer palès que ni és ni se l’espera. Els socialistes vam presentar al Ple una moció per tal de demanar al Consell que la planta de biogàs fos una realitat en 2024 i així poder reduir els elevats costos que patim a Ciutadella per desfer-nos dels sandach. L’equip del govern del PP hi va votar a favor. Fum de formatjades. El PP, en realitat, està fent tot el possible per no impulsar aquesta planta. Al Ple del Consell ho van deixar clar: dubten sobre si és o no és viable i ja comencen a dir que potser ni es fa. Per açò deixen perdre les subvencions europees per garantir-la. De moment, oficialment es retarda. Pot ser el 2025, el 2026 etc. A Ciutadella, el regidor de l’escorxador, el senyor Nicolás Blanco, o no sap de la pel·lícula, o ens informa poc al respecte, com hem vist.

Per descomptat, tampoc res va explicar el Partit Popular al Ple de les intencions de desmantellar el Canal Salat com a centre de salut -cosa a la qual ens oposem- un cop es faci el nou als terrenys de Santa Rita. Des del PSOE hi vam fer un vot d’abstenció, precisament, per la manca d’informació sobre el projecte i les millores concretes que oferirà en serveis sanitaris; i perquè sempre hem defensat l’ampliació del Canal Salat com a la solució més eficient.

El fet és que governar un municipi exigeix de responsabilitat i de dedicació. I també d’informar i cercar el consens. Encara més quan un partit ha de governar en minoria. La política és fer per trobar solucions i prendre decisions davant els imprevistos. No sembla que ho entengui així el senyor Miquel Fullana, responsable de fer caure un conveni i deixar el sector de músics locals sense possibilitat de fer feina als carrers de Ciutadella. Així ha estat. En lloc de treballar per trobar solucions es mata al missatger. És com si el PP optés per tancar els concessionaris de cotxes pel fet que hi ha conductors que no segueixen les normes (?¿). Aquesta és la filosofia. És evident que mentre un viu en el dolce far niente, en el plaer de no fer res, és cansat moure’s i trobar solucions. Més fàcil és fer pagar a justos per pecadors.

I així en tot. El grup del PSOE a l’Ajuntament va poder escoltar en paraules de la batlessa com tampoc res s’ha fet respecte als compromisos que va acordar el Ple per avançar en fer del Born una plaça per als vianants arran d’una moció socialista de setembre de 2023. Cap dels punts d’acord amb accions i feines concretes ni tan sols s’ha iniciat. I després de mesos l’únic que hem aconseguit és una convocatòria a una reunió la setmana que ve per començar-ne a xerrar (SIC).

En definitiva, des del grup del PSOE lamentem la desídia evident del govern del PP a l’Ajuntament, incapaç de tirar endavant ni tan sols els projectes que van quedar ja enllestits. Des del PSOE continuarem treballant per revertir aquesta trista realitat.


Source: Municipis Ciutadella

Comments are closed