El PSOE Menorca denúncia el nou canvi de rumb de Vilafranca i critica la seva falta de lideratge polític

El partit critica que el nou canvi de rumb de Vilafranca posa en evidència la incapacitat del PP per governar el Consell de Menorca

El PSOE Menorca adverteix que la crisi interna que travessa Vox a les Illes Balears només debilita al president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, i posa en evidencia la incapacitat del PP per governar. En aquest context, el partit denúncia aquest nou canvi de rumb i falta de lideratge polític de Vilafranca, el qual només vol pactar polítiques amb Vox, fent-lo esclau de la ultradreta a Menorca. I el panorama del Parlament només és reflex del que passa al Consell de Menorca. Vilafranca segueix preferint el caos a la moderació i aquesta postura durà greus conseqüències pel conjunt de la societat.

Cal recordar que Vilafranca va expressar públicament, fa unes setmanes, que preferia governar en minoria abans que cedir amb el Partit Socialista. Però recentment també ha dit que existeix la possibilitat de readmetre Maite De Medrano com a consellera a canvi del suport de Vox als pressupostos. Una postura que confirma que el PP només es plega davant Vox i que demostra la seva obsessió per governar a qualsevol preu, encara que aquest passi per governar en minoria abans que negociar amb l’esquerra.

A més, aquesta deriva del PP deixa en evidència les seves pròpies incoherències. Mentre es defineix a sí mateix com el partit que representa l’ordre, l’estabilitat i la seguretat jurídica, està demostrant tot el contrari: només aporta inestabilitat, canvis de rumb i de criteri constants. Per tant, el PSOE Menorca demana seny, responsabilitat i altura de mires perquè la gran perjudicada d’aquest nou canvi de rumb de VIlafranca només és Menorca, i no es mereix aquest espectacle. 

Amb tot, el partit demana a Adolfo Vilafranca que la crisi de Vox no traspassi les fronteres del Parlament de les Illes Balears i no es converteixi en un mur que bloquegi les polítiques que han d’anar encaminades cap el benestar de la societat menorquina. Qualsevol altra decisió no s’entendria i generaria una desconfiança en les institucions públiques i en els responsables que són les persones que han de vetllar perquè aquestes situacions no es donin. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed