Carol Marquès critica el discurs demagògic del PP entorn el cicle de l’aigua i li demana que doni continuïtat “a la feina que l’anterior govern va deixar feta”

La socialista ha tornat interpel·lar el conseller Lafuente per exigir accions concretes que doni solució al problema d’abastament d’aigua que pateixen les Illes Balears

La diputada socialista, Carol Marquès, ha interpel·lat aquest matí el conseller Juan Manuel Lafuente per exigir que detalli el calendari d’execució de les infraestructures del cicle de l’aigua que són necessàries per donar resposta a les necessitats d’abastament de la ciutadania, ja que les darreres respostes del popular, en paraules de Marquès, “han estat per donar llargues, amb paraules buides, enganys i cap mesura concreta per fer front a aquesta situació”. 

“S’omplen la boca en explicar per premsa la posada en marxa de diferents obres per garantir l’abastament d’aigua potable a diferents punts de les illes, però la realitat és que només es troben redactant el Pla d’Infraestructures, els efectes del qual vorem a llarg termini”. Un pla que, tal com ha recordat la socialista, “va ser l’anterior govern que va deixar la base de la feina feta. Ara només han de creure en aquesta problemàtica i no és necessari esperar a tenir un nou pla per actuar, mentre només han donar continuïtat al nostre full de ruta”.

En aquest sentit, la diputada ha explicat la feina feta que van deixar damunt la taula. “Vam iniciar un Pla Hidrològic que marca el full de ruta a seguir per garantir l’abastament i la preservació dels aqüífers en un estat òptim els propers anys i que preveu més de 600 mesures. Un Pla d’Actuació en situacions d’alerta i eventual sequera, el qual incia les mesures a aplicar per anticipar-se a aquesta situació. Un Pla d’Inversions urgents, amb 146M€, per executar més de 35 obres, algunes d’elles en marxa i d’altres en tramitació”. 

De fet, “la gran majoria de les infraestructures d’aquest últim pla van quedar fora del pressupost del 2024 i, pensant que s’havia tractat d’un oblit puntual, el Grup Parlamentari Socialista va presentar un seguit d’emenes per donar l’oportunitat al Govern d’incloure aquestes necessitats en els comptes. La sorpresa va venir quan no ens van acceptar cap esmena i, llavors, vam entendre que no es tractava d’un oblit puntual, sinó una clara voluntat de no voler pressupostar-ne cap”. 

I, fins i tot, “també vam deixar un pla que tenia l’objectiu de reduir les pèrdues a les xarxes municipals de distribució d’aigua i altres actuacions d’abastament, amb 20M€ de l’ITS del 2022, un pla que ja estava negociat amb tots els consells i ajuntaments. I quan només faltava signar-lo, el PP, de forma intencionada, va tardar 6 mesos en fer-ho perquè d’aquesta manera han presentat el Pla com a seu per poder mantenir el seu mantra que l’esquerra, en matèria d’aigua, no va fer res en 8 anys, quan la realitat és que li hem deixat la feina en marxa i ben encaminada”.

Per acabar, Carol Marquès ha denunciat que “no ens podem permetre un conseller responsable d’una de les problemàtiques més importants que pateixen les nostres illes, la del cicle de l’aigua, i que no entén la importància de donar respostes clares i d’actuar d’una manera més responsable i compromesa, amb accions clares, efectes i concretes per poder garantir l’abastament de l’aigua a la ciutadania. No mereixem paraules buides, ni més enganys, l’únic que demanam són més accions concretes”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed