El PSOE Menorca acusa el PP d’hipotecar el futur de Menorca amb la mala gestió del parc aquàtic de Biniancolla

Susana Mora acusa el PP de destruir el model territorial de Menorca i d’hipotecar el futur de l’illa per culpa de la seva mala gestió territorial

Aquest matí, la portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, acompanyada pel conseller Eduardo Robsy, ha explicat el sentit del vot del Partit Socialista al plenari sobre l’informe de no admissió del recurs presentat per la titularitat del parc aquàtic de Biniancolla per desestimar la indemnització que es reclama. En aquest punt, la socialista ha explicat que el vot serà favorable per coherència i perquè “la feina dels últims anys de govern d’esquerres sempre ha estat la d’intentar evitar, per les vies legals, que els menorquins i menorquines paguin per un error greu del PP”. 

A més, Mora ha posat en context aquesta situació. “Esteim en aquest punt perquè el Partit Popular, en el seu mandat del 2011 al 2015, va decidir destruir Menorca. Durant aquells anys vam viure, per una banda, com la consellera Marta Vidal aprovava una NTT amb l’objectiu de destruit tot allò que els menorquins i menorquines havien decidit que fos Menorca a través del nostre PTI. I, per l’altra, va atorgar la llicència, amb informes en contra, que va obrir la porta a la construcció del parc en sòl rústic, i gràcies a la qual avui tenim aquest greu problema”. 

El PSOE, en aquell moment, estava a l’oposició i ja va manifestar que “es podia construir a un terreny adjacent a la propietat de l’Hotel sense haver d’incórrer en cap tipus d’infracció urbanística. No obstant açò, el Consell Insular, governat pel PP, va acceptar i aprovar la seva construcció en un terreny que estava protegit pel nostre PTI”.

A més, la socialista ha recordat que “en aquest expedient es van implicar, a més, dues conselleries. La de territori, liderada per Marta Vidal, i la d’Ordenació Turística, liderada per Salomé Cabrera, les quals van donar l’interès general al parc amb un informe extern en contra”. 

A partir d’aquí, Susana Mora ha demanat al PP que “segueixi endavant amb la lluita perquè la societat menorquina no hagi de pagar cap cèntim per una mala gestió que va fer en el seu moment”, i ha afegit que “si finalment es declara una responsabilitat patrimonial de la qual es deriva una indemnització, perquè així ho dictamina un jutge, no la part interessada, el PP haurà de donar la cara i donar explicacions públiques”. I ha conclòs amb la idea que “destruir Menorca surt molt car, no només per una qüestió de desprotecció del territori, sinó perquè, a més, hipotecam el futur dels recursos del Consell de Menorca per una mala decisió del Partit Popular, sabent que, tot i aixi, anava en contra de l’ordenació territorial de l’illa”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed