El PSOE Menorca denuncia que Marga Prohens desprotegeix el territori de Menorca amb el vist-i-plau d’Adolfo Vilafranca

El partit adverteix que si la decisió de regularitzar construccions il·legals en sòl rústic està en mans del Consell de Menorca a través d’un acord de ple, el PSOE s’hi oposarà

El partit també critica que la lletra petita del Decret-Llei de simplificació administrativa hagi modificat el fons de la Llei Menorca Reserva de Bisofera sense haver-ho consensuat a Menorca

El PSOE Menorca critica l’aprovació per part del Govern de les Illes Balears, liderat pel PP, del Decret-Llei de simplificació administrativa. A ulls dels i les socialsites, el decret representa un dels majors atacs a la protecció del territori de l’illa, permetent la legalització de construccions i usos il·legals en sòl rústic. El partit avisa que, per tal que aquesta legalització sigui efectiva, i d’acord amb el que s’estableix en el Decret-Llei, els Consells Insulars hauran d’adoptar un acord de plenari per permetre aquesta possibilitat. 

Davant d’aquesta situació, el partit demana al president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, que sigui coherent amb la legalitat i no dugui cap qüestió al ple que tengui a veure amb aquesta llei fins que s’hagi convalidat i aprovat per part pel Parlament de les Illes Balears. El PP de Menorca trobarà un bloqueig directe per part del Partit Socialista quan es tracti de cercar el consens amb un acord que doni carta lliure als infractors i a l’especulació urbanística”. A més, també ha denunciat que Prohens està destruint la protecció del territori de l’illa amb el vist-i-plau de Vilafranca.

A més, el partit també critica de forma ferma que la lletra petita d’aquesta aprovació modifiqui la Llei RB. La secretària general del partit, Susana Mora, ha  exigit a Vilafranca “que expliqui públicament per què s’ha modificat una normativa que ha de ser consensuada a Menorca i amb la societat menorquina”. I Mora s’avança: “o Marga Prohens li ha colat al president la retallada de la llei o Vilafranca ha colat al decret llei aquesta retallada i d’esquenes a la societat menorquina”. 

La socialista ha continuat la seva ha crítica afirmant que “aquest decret és un atemptat  directe contra els valors de preservació i sostenibilitat que han de ser tinguts en compte en qualsevol política pública a les nostres illes”. En aquest sentit, “el PP està permetent de forma conscient la destrucció del nostre patrimoni per beneficiar als de sempre, als més poderosos, obviant l’impacte territorial i social que aquestes accions tindran en el futur sobre el nostre territori i que pagarem tots i totes”.

Per part seva, la diputada Pilar Carbonero s’ha afegit a les paraules de Mora explicant que el PP fa un discurs totalment contradictori amb el que defensava fa setmanes en matèria de turisme. “Ara s’ha sumat a un discurs de límits quan sempre ha criticat tots els governs liderats per l’esquerra, els quals han posat ordre en benefici de la protecció del nostre territori”. Carbonero també ha dit l’aprovació atempta contra els espais naturals protegits permetent i facilitant diferents activitats en aquestes zones marítim terrestre. 

Amb tot, el PSOE Menorca demana als populars més seny i responsabilitat i que la protecció del territori també sigui una prioritat en la seva manera de fer política. A més, el partit es compromet a impulsar les accions necessàries a tots els nivells polítics amb l’objectiu de garantir que Menorca continuï sent un exemple en matèria de sostenibilitat, així com fer entendre al Partit Popular que aquest no és el camí que la gent de Menorca vol ni mereix. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed