El PSOE Menorca exigeix el PP a complir amb el 0,7% que marca la ONU per destinar-lo al Fons Menorquí de Cooperació

Bàrbara Torrent i Silvia Pérez han criticat que ajuntaments com el de Sant Lluís hagi reduit a més de la meitat aquesta partida i han avançat que presentaran mocions a tots els consistoris per comprometre el PP a complir amb el 0,7%

Aquest matí, la consellera socialista, Bàrbara Torrent, i la portaveu del PSOE a l’Ajuntament de Sant Lluís, Silvia Pérez, han denunciat de forma conjunta l’incompliment del compromís dels governs liderats pel PP de destinar el 0,7% al Fons Menorquí de Cooperació. En aquest sentit, la ONU estableix que el 0,7% dels ingressos de les administracions han d’anar dinats als països pobres per tal d’aconseguir un millor equilibri mundial i unes societat més justes i igualitàries, i “les administracions  tenen l’obligació de complir-lo”, ha defensat Torrent. 

Concretament, en aquells municipis on el PP governa, com Sant Lluís o Es Castell, s’observa una significativa reducció de l’assignació pressupostària destinada al Fons, reduint-la, en el cas de Sant Lluís, a més de la meitat. Aquest context, a ulls de les socialistes, no es pot acceptar i demostra una falta de compromís amb els valors de cooperació i solidaritat. “Així com tampoc podem acceptar els consistoris on deixen congelada aquesta partida sense preveure cap augment i ni tan sols expliquen quin és el calendari que es marquen per poder complir amb la llei”. 

Davant d’aquesta situació, Torrent ha explicat que el PSOE presentarà mocions als ajuntaments i al Consell, exigint el compromís dels governs de destinar la partida del pressupost municipal que marca la ONU per a aquesta entitat sense ànim de lucre. Cal recordar que l’únic consistori que ha agumentat de forma considerable el percentatge és el de Maó, governat pel PSOE, i el Consell de Menorca, el qual el manté, per una banda, perquè no té pressupost propi i, per l’altra, perquè l’anterior equip de govern, també governat pels socialistes, ja va preveure el compromís de destinar el 0,7%. 

Amb tot, les socialistes han coincidit amb el fet d’instar el Partit Popular i als seus representants polítics a reflexionar sobre la importància de complir amb aquests compromisos i a unir-se a aquesta iniciativa en benefici l’interès comú i la justícia. “La solidaritat i la cooperació no han de ser, en cap cas, una opció, sinó un deure moral i ètic que tots i totes hem de voler complir”, han conclòs. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed