El PSOE Menorca se suma a l’esperit reivindicatiu del Dia de l’Orgull LGTBIQA+ perquè els drets del col·lectiu estan en perill

Els i les socialistes celebren el Dia de l’Orgull amb l’objectiu de conscienciar a la gent de la importància de votar el 23 de juliol i elegir les forces polítiques que sempre han defensat i promogut els drets i les llibertats de totes les persones, com és el PSOE

En el marc de la celebració del dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+, el PSOE Menorca reivindica la importància de continuar avançant en els drets de les persones del col·lectiu i garantir els que ja estan assolits. Així mateix, vol recordar a la ciutadania que a les pròximes eleccions generals de juliol ens jugam la possibilitat d’avançar o retrocedir en aquests drets i llibertats tan fonamentals. 

El número 2 de la candidatura al Congrés dels Diputats, Pepe Mercadal, ha recordat que “el PSOE un defensor històric dels drets de la comunitat LGTBIQA+ i ha fet avançar Espanya per aconseguir una societat més inclusiva, diversa i respectuosa amb la lliure orientació sexual i identitat o expressió de gènere de cada persona”. 

De fet, “ha estat el Partit Socialista el que ha impulsat lleis i polítiques que han permès avanços significatius en aquest àmbit, com l’aprovació del matrimoni igualitari, la Llei d’Identitat de Gènere, la Llei balear en matèria LGTBI o la Llei Trans”. Unes fites històricament rebutjades pels governs de dretes.

No obstant açò, avui, Dia Internacional de l’Orgull, “hem de ser conscients que aquests drets conquerits no es poden donar per fet. El PP està obrint la porta a les institucions a la ultradreta, que el primer que vol fer és retallar els drets de les dones i de la comunitat LGTBIQA+”, ha afegit el socialista. 

En aquest sentit, “condemnam que la tendència a les institucions on la dreta i la ultradreta estan pactant sigui el d’eliminar, per exemple, el departaments d’igualtat o votin junts en contra de penjar la bandera de l’Orgull al Parlament de les Illes Balears. És un despropòsit que el PP estigui cedint tan fàcilment a l’ideari de Vox. Haurien d’explicar per què als ajuntaments de Menorca han penjat la bandera de l’orgull però que, en canvi, al Parlament han votat en contra com els demanava el president de Vox. Hi ha molta gent moderada que va optar per votar al PP i que ara no veuen amb bons ulls aquests retrocessos”. 

Per part seva, el candidat per Menora al Senat, Miquel Mariano, s’ha afegit a les paraules de Mercadal i ha dit que “és per açò que demanam als ciutadans i ciutadanes prenguin consciència sobre la importància del vot i elegeixin les forces polítiques que sempre han defensat i promogut els drets i les llibertats de totes les persones, sense importar la seva orientació sexual i identitat o expressió de gènere, tal com ha fet el Partit Socialista”.


Source: Federació de Menorca

Comments are closed