Pepe Mercadal ha traslladat a Vilafranca la voluntat del PSOE de formar Govern estable a Espanya que tengui en compte els drets dels menorquins

Mercadal ha recordat a Vilafranca que el Consell de Ministres va aprovar a principis de setembre la transferència de 43M€ per pagar la gratuïtat del transport públic a Balears

El diputat socialista en el Congrés, Pepe Mercadal, s’ha reunit aquest matí amb el president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, amb l’objectiu de traslladar-li la voluntat del PSOE de formar un Govern estable per a Espanya, que doni continuïtat a les polítiques socials i econòmiques dels darrers anys que han combatut les desigualtats i que es centri en millorar l’encaix territorial del país. 

Concretament, el socialista ha compartit amb el president la qüestió de la gratuïtat del transport públic. Ha recordat a Vilafranca que el Consell de Ministres va aprovar, a principis de setembre, la transferència de 43M€ a Balears per finançar aquest servei. No obstant açò, ha defensat que, en qualsevol cas, “el Consell Insular ha de comprometre’s, amb col·laboració amb el Govern, a garantir la gratuïtat en el 2024”.

A més, Mercadal ha expressat el seu compromís amb les necessitats de Menorca, especialment amb aquesta iniciativa, i ha reiterat la importància de seguir fent feina junts per trobar solucions efectives que donin resposta a aquestes demandes. “Menorca mereix un sistema de transport públic d’alta qualitat que estigui a l’abast de tots i totes”, ha afegit.

Tant Mercadal com Vilafranca han coincidit amb el fet que la col·laboració a diferents nivells és essencial per abordar els reptes que presenta la societat i per brindar als menorquins i menorquines un sistema de transport públic eficient i sostenible. En aquest sentit, el socialista ha expressat al president la seva voluntat de cooperar a l’hora de defensar els projectes estratègics per Menorca en el Congrés dels Diputats.

Per últim, el socialista ha reiterat que “la gratuïtat es pot mantenir en el 2024, ja que ha estat una mesura que ha promogut l’ús del transport públic, tal com mostren les dades, i  que es pot continuar finançant des de l’Estat, però defensam que el Partit Popular s’ha de mostrar més ferm amb el seu compromís de garantir aquesta mesura. Si creuen en el transport públic, ho poden fer, perquè la gestió econòmica dels governs de Susana Mora i Francina Armengol han deixat a Consell i Govern amb més recursos que mai.”


Source: Federació de Menorca

Comments are closed