Susana Mora: “El PP representa el model territorial que tants territoris volen defugir, com Mallorca i Eivissa”

El PSOE va definir, fa 20 anys, i gràcies a l’aprovació del Pla Territorial Insular (PTI) del 2003, el model econòmic i territorial de Menorca. Un document que va propiciar en el seu moment l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i social, el benestar de la població menorquina i de les persones que ens visiten, i la preservació del territori i el medi natural.

Ara, vint anys després, el Consell Insular, baix la presidència de la socialista Susana Mora, s’ha aprovat la revisió del PTI. “Una revisió necessària per a la preservació d’aquest model que els menorquins i menorquines ens sentim tan nostre i per fer front els reptes sorgits durant els últims anys com són el canvi climàtic, l’habitatge i la gestió del turisme”, ha manifestat.

Tal com ha defensat la presidenta del Consell Insular i candidata a la reelecció, “som conscients del privilegi que tenim de poder viure en una illa amb la riquesa natural de Menorca, que ens permet uns paisatges i una qualitat de vida únics, però hem de ser conscients també de les seves fragilitats i limitacions”. També ha afegit que “per seguir preservant i protegint la nostra illa, hem de continuar defensant la riquesa agrària i rural, la qual ha d’estar en equilibri amb l’activitat turística i el desenvolupament econòmic i l’eina per fer-ho amb més garanties és el PTI”.

Per altra banda, s’ha referit al fet que “la revisió del PTI suposa un instrument bàsic per fer front als reptes actuals que tenim sobre la taula com l’habitatge, el turisme i el canvi climàtic”. Concretament, ha explicat que “gràcies a aquesta revisió podrem seguir avançant amb la transició energètica i en la lluita contra el canvi climàtic, definint les zones d’implementació de les energies renovables i agilitzant els tràmits”. Per altra banda, “el PTI també marca que l’habitatge a les zones turístiques ha d’albergar els turistes, mentre que el de les zones urbanes ha de ser pels menorquins i menorquines”.

Per concloure, Mora ha manifestat que “el PSOE és el partit polític que ha definit i marcat el model ecoòmic i territorial que altres territoris ara volen imitar. El pròxim diumenge 28 ens jugam aquest model marcat pel PTI que ha permès que Menorca sigui un model a seguir. El PP representa el model territorial que tants territoris volen defugir, com Mallorca i Eivissa“.


Source: Federació de Menorca


Source: Migjorn

Comments are closed