El PSOE exigeix a Vicent Marí que es posi de forma immediata a disposició de la Fiscalia davant la denúncia per presumpta corrupció en l’adjudicació a dit d’un vídeo de promoció turística per 250.000 euros

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) exigeix a Vicent Marí que de forma immediata es posi a disposició de la Fiscalia i que doni totes explicacions davant de la justícia i del conjunt de la ciutadania per la denúncia que s’ha tramitat contra ell per presumpta corrupció en l’adjudicació a dit del vídeo de promoció turística “La vida islados” per 250.000 euros. La FSE-PSOE exigeix a Vicent Marí que aporti tota la informació i la documentació en relació amb aquest cas que, segons s’ha sabut, ja estan en mans del Ministeri Públic. L’assumpte és extremadament alarmant i mereix una resposta clara, immediata i contundent.

El Consell Insular, per decret de Presidència firmat per Vicent Marí en juny del 2020, va adjudicar la gravació del vídeo “La vida islados” per 250.000 euros durant l’estat d’alarma. Uns fets que el grup Socialista ja va denunciar públicament a l’estiu del 2020 i que, posteriorment, va portar davant de l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears per la gravetat de l’actuació de Vicent Marí, constatada després de revisar tota la documentació de l’expedient. Després la seua investigació, l’Oficina anticorrupció ha confirmat els fets denunciats pel PSOE, donant-ne trasllat a la Fiscalia pels “indicis de conductes o fets presumiblement delictius” per part de Vicent Marí.

El PSOE va denunciar que Vicent Marí va adjudicar el contracte “La vida islados” per emergència, sense publicitat ni concurrència pública, presumptament per afavorir a una determinada empresa, sense seguir els procediments legals, i que va falsejar la documentació per justificar el pressupost de 250.000 euros. Els fets varen ocórrer durant l’estat d’alarma per la Covid-19, en 2020, aprofitant els procediments d’emergència aprovats pel Govern d’Espanya per fer front a la pandèmia. La mateixa Intervenció General del Consell Insular va advertir Vicent Marí de les irregularitats i li va exigir la nul·litat del contracte, però el president del Consell s’hi va negar, dictant un decret de Presidència per poder pagar les factures a pesar de l’informe en contra d’Intervenció.

Després de revisar tot l’expedient i acumular noves proves de les irregularitats en el contracte d’emergència, el PSOE va denunciar els fets a l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció en novembre del 2020. L’Oficina, finalment, ha confirmat la comissió de presumptes il·legalitats com afirmava el Partit Socialista, traslladant la corresponent denúncia a la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears, segons s’ha sabut avui mateix.

Lamentable atac del PP contra l’Oficina anticorrupció
Volem recordar, així mateix, que el Partit Popular de les Illes Balears proposa suprimir l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció, si arriba a governar a la Comunitat. Una mostra més del seu nul interès en la transparència de les polítiques públiques i en combatre la corrupció política, o potser pel seu temor que les investigacions de l’Oficina acabin destapant presumptes corrupteles de membres del seu partit.

En aquest sentit, des de la Federació Socialista d’Eivissa consideram absolutament lamentable l’atac de l’equip de govern del Consell Insular contra la feina de l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció. En comptes de donar explicacions i posar-se a disposició de la justícia, Vicent Marí intenta desacreditar l’òrgan de fiscalització que ha formulat la denúncia. Ens pareix totalment fora de lloc i demostra l’interès del Partit Popular en fer desaparèixer l’Oficina anticorrupció de les Illes Balears.

Respecte de la resta d’actuacions que ha realitzat l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears conegudes aquesta setmana, la Federació Socialista d’Eivissa remarca el seu compromís d’impunitat zero amb la corrupció, desitjant que la Fiscalia arribi fins al fons de totes les investigacions i que es depurin absolutament totes les responsabilitats, com en el cas de la trànsfuga Marta Díaz.

Una vegada més, la Federació Socialista d’Eivissa exigeix a Vicent Marí que deixi de protegir-la i que li retiri la retribució econòmica de 33.310 euros a l’any que continua cobrant, a pesar que en 2019 va ser expulsada del grup Socialista i que l’únic que fa és assistir als plens. L’aliança política entre Vicent Marí i Marta Díaz és més que pública, com ho demostra el fet que la consellera trànsfuga actua a tots els plens atacant al PSOE i votant a favor de totes les iniciatives que presenten els grups PP i Ciutadans del Consell Insular.

Comments are closed