El grup del PSOE Consell Insular denuncia un nou retard en la posada en marxa del nou servei d’autobusos

El Grup del PSOE del Consell Insular d’Eivissa vol expressar la seva profunda preocupació pels continuos retards i incompliments en la posada en marxa del nou servei d’autobusos a la nostra illa. Segons una notícia publicada en el Diario de Ibiza, el Consell d’Eivissa està considerant modificar les condicions del concurs de les línies d’autobús per a incloure el desenvolupament del software de les tarifes.

Com ha explicat el portaveu del PSOE al Consell i exconseller balear de Mobilitat, Josep Marí Ribas, en el seu moment, el Govern de les Illes Balears ja va oferir una unificació en un sol programa per totes les illes. En el cas d’Eivissa no vàrem acceptar mai la proposta ni la implantació de la maquinaria que oferia de forma gratuita el GOIB.

El sistema tarifari i el sistema de cobrament dels trajectes son una part bàsica de la licitació i no entenen com no està solucionat.

El vicepresident primer, Mariano Juan, ha reconegut que una de les opcions que s’estan remenant és que l’empresa adjudicatària s’encarregui del desenvolupament informàtic no previst de les tarifes, la qual cosa s’ha descrit com “una cosa complicada”.

Aquesta situació és inacceptable i suposa un nou greu incompliment i una mostra més de la falta de planificació per part del Consell Insular de Vicent Marí, que ha promès en repetides ocasions millorar el transport públic a l’illa. Els ciutadans d’Eivissa porten temps esperant la implementació d’un servei d’autobusos més eficient i modern, i aquests constants retards només generen frustració i perjudicis per a la població.

En 2019, quan en Vicent Marí va assumir el càrrec, en lloc d’aprovar definitivament el Pla de Transports que li va deixar el govern progresista de Vicent Torres per a la seva aprovació inicial, va decidir retirar-lo i tramitar-lo de nou. Va cometre més que un greu error polític, va cometre una greu irresponsabilitat que està perjudicant la mobilitat de la nostra illa, als usuaris del transport, als conductors i treballadors del sector, a la nostra imatge turística i a mesures com la gratuïtat del transport promoguda pel Govern d’Espanya enfront de l’actual crisi de preus.

Amb un transport públic que és un desastre, la gratuïtat no té els efectes que podria tenir. A Eivissa, els qui prenen l’autobús el fan per pura obligació i perquè no els queda una altra opció, no perquè sigui una alternativa al vehicle privat, perquè no ho és.

El Grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa exigeix al Consell que prengui mesures immediates per a solucionar aquesta situació i garantir que el nou servei d’autobusos comenci a operar al més aviat possible.

Així mateix, sol·licitem al Consell que brindi una explicació detallada als ciutadans d’Eivissa sobre les raons darrere d’aquest retard i les mesures concretes que es prendran per a resoldre el problema. Els ciutadans mereixen transparència i claredat en aquest assumpte.

El Grup del PSOE del Consell Insular d’Eivissa es mantindrà vigilant i continuarà pressionant al Consell perquè compleixi amb els seus compromisos i garanteixi un servei de transport públic de qualitat per a tots els ciutadans d’Eivissa.

Comments are closed